Connect with us

Noi dispute in Consiliul Local VASLUI pe tema CONDUCERII TRANSURB

Vaslui

Noi dispute in Consiliul Local VASLUI pe tema CONDUCERII TRANSURB

Joi, 26.05.2022, ședința Consiliului Local Vaslui prevede două proiecte de hotărâre aflate în contradictoriu

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, și-a propus reînnoirea mandatelor actualilor membri ai Consiliului de Administrație al Transurb, pe când, consilierii PNL-USR își doresc schimbarea conducerii asociației.

Reamintim faptul că pe 9 mai, consilierii PNL-USR au propus spre adoptare un proiect de hotărâre prin care urmau să fie aduse persoane noi la conducerea Transurb, dar din cauza absenței unui consilier, proiectul a fost respins, cu 11 voturi „pentru„ și 11 abțineri.

Se pare că primarul Vasile Pavăl speră că legislativul local va vota înființarea comisiei de selecție și evaluare, care să evalueze activitatea din ultimii patru ani a membrilor Consiliului de Administrație, lipsa acestei comisii fiind printre motivele respingerii proiectului.

„Mandatul administratorilor care și-au îndeplinit în mod corespunzător atribuțiile poate fi reînnoit ca urmare a unui proces de evaluare, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel”, se arată în articolul 28, punctul 7 al Ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă.

Consilierii PNL-USR și-au propus numirea administratorilor provizorii făcând apel la Ordonanța 109/2011 privind guvernanța corporativă, care specifică faptul că „dacă la vacanța mai multor posturi de administrator al unei societăți determină scăderea numărului administratorilor sub minimul legal, acționarii, inclusiv acționarul -stat, prin autoritatea publică tutelară, vor convoca adunarea generală a acționarilor pentru completarea numărului de membri ai consiliului de administrație cu administratori provizorii, până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor (…). În acest scop, acționarii, inclusiv acționarul -stat, prin autoritatea publică tutelară, vor putea prezenta în adunarea generală a acționarilor, propuneri de candidați”.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top