fbpx
Connect with us

Noi ipoteze în cazul deceselor și îmbolnăvirilor în masă a pacienților de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni

Ce s ar fi gasit in corpul pacientilor morti la Murgeni dupa ce au mancat peste Pangasius - News Moldova

Vaslui

Noi ipoteze în cazul deceselor și îmbolnăvirilor în masă a pacienților de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni


Medicii de la Institutul de Medicină Legală din Iași au formulat diverse ipoteze în ancheta referitoare la decesele și îmbolnăvirile în masă de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde pacienții au consumat pește oferit de o mănăstire și conserve de pește servite de spital

Analizele toxicologice inițiale la probele prelevate de la pacienții Spitalului de Psihiatrie Murgeni au indicat absența substanțelor toxice, cum ar fi pesticidele, nitrații, nitriții, alcoolul sau dozele mari de medicamente. Această constatare a exclus varianta consumului de substanțe periculoase ca fiind cauza deceselor și a problemelor intestinale în rândul pacienților.

Ca urmare, medicii presupun că sursa afecțiunii ar putea fi o bacterie, însă rezultatele definitive ale probelor biologice încă nu au fost finalizate. Aceste rezultate sunt așteptate să ofere clarificări precise cu privire la cauza exactă a toxiinfecției alimentare de la spitalul din Murgeni.

Specialiștii au considerat mai multe variante, inclusiv ipoteza ca o persoană bolnavă care a manipulat alimentele să fie sursa infecției. De asemenea, se ia în calcul și posibilitatea ca igiena precară, cum ar fi lipsa spălatului pe mâini sau nerespectarea regulilor de igienă, să fi contribuit la această situație tragică.

Pacienții internați la Spitalul de Psihiatrie Murgeni se află în prezent în stare stabilă, însă vor rămâne sub supraveghere medicală pentru o perioadă suplimentară.

Directorul adjunct al DSVSA Vaslui, Nelu Munteanu, a confirmat că Spitalul de Psihiatrie Murgeni a fost amendat cu 12.000 de lei pentru încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor legate de demonstrarea trasabilității produselor, potrivit Adevărul. De asemenea, mănăstirea Florești a fost sancționată cu o amendă de 40.000 lei și au fost ridicate cantități de pește Pangasius din bucătăria mănăstirii, iar 1.000 de conserve de pește au fost confiscate din incinta spitalului din Murgeni.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top