fbpx
Connect with us

Opoziția din CJ Vaslui solicită DEMISIA URGENTĂ a consilierilor lui BUZATU

401486307 728556769295271 8340914921279599656 n - News Moldova

Vaslui

Opoziția din CJ Vaslui solicită DEMISIA URGENTĂ a consilierilor lui BUZATU


Consilierii care făceau parte din echipa fostului președinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, au fost motivul unei dezbateri aprinse în cadrul unei ședințe extraordinare

Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a menționat că în 2016, la cabinetul președintelui, erau ocupate doar două din patru posturi de consilieri, în timp ce în prezent sunt șase consilieri ocupând toate cele șase posturi disponibile, în ciuda absenței președintelui.

„După discuțiile avute cu colegii, am constatat că acest aspect reprezintă un paradox specific Vasluiului. Deși nu avem președinte, avem încă un cabinet al președintelui. În alte județe, precum Constanța, nu există niciun consilier, la fel și în Botoșani sau Brașov. La noi, nu avem președinte, dar avem consilieri! Situația nu este deloc normală. Și ne mai mirăm de reputația proastă a Vasluiului. Dacă acești consilieri nu au demnitatea să renunțe la funcțiile lor, îi rog pe colegii lor din majoritate să-i convingă să se implice în proiectele de construcție a drumurilor”, a declarat Viziteu.

La rândul său, Liviu Iacob a subliniat că locuitorii județului ar fi mulțumiți dacă noul președinte ar lua măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Consilierul din partea PNL a evidențiat și cazul flagrant în care Dumitru Buzatu a fost prins luând mită în valoare de 1,2 milioane de lei, menționând că se așteaptă ca un proiect de hotărâre să elimine cele șase poziții.

„Aceste posturi de consilieri par a fi niște sinecuri. Cu ce se ocupă acești indivizi?! Vă rugăm să lăsați banii publici în pace!”, a subliniat Iacob.

Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui, a răspuns afirmând că în ședința din luna decembrie va fi supusă dezbaterii organigrama de personal, iar atunci consilierii județeni vor putea exprima prin vot opinia lor în privința celor șase consilieri din fostul cabinet al președintelui.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top