fbpx
Connect with us

Paul-Iulian LAZĂR, primarul comunei vasluiene Muntenii de Jos, investigat pentru CONFLICT DE INTERESE și FALS ÎN DECLARAȚII

Paul-Iulian LAZĂR, primarul comunei vasluiene Muntenii de Jos, investigat pentru CONFLICT DE INTERESE și FALS ÎN DECLARAȚII - News Moldova

Vaslui

Paul-Iulian LAZĂR, primarul comunei vasluiene Muntenii de Jos, investigat pentru CONFLICT DE INTERESE și FALS ÎN DECLARAȚII

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Paul-Iulian Lazăr, primarul comunei Muntenii de Jos, este în centrul unei anchete efectuate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Acesta este suspectat că ar fi comis conflict de interese și fals în declarații, conform informațiilor furnizate de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Ancheta a fost inițiată deoarece Lazăr a ocupat funcția de primar al comunei Muntenii de Jos și în același timp a fost desemnat reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Acționarilor unei societăți, deținute de către Consiliul Local. Această dublă poziție ar fi generat venituri în valoare totală de aproximativ 42.659 lei în perioada 2021 – septembrie 2022. De asemenea, el este acuzat că ar fi emis o adeverință falsă, la solicitarea soției sale, care atestă că aceasta ar fi deținătoarea unui teren situat în intravilanul localității Băcăoani, comuna Muntenii de Jos.

Reprezentanții ANI au comunicat că există indicii privind săvârșirea de către Lazăr a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, conform articolului 301 din Codul Penal. Această acțiune ar constitui un conflict de interese și ar putea fi pedepsită conform legii cu închisoare de la unu la cinci ani și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică.

De asemenea, se ridică suspiciuni și în legătură cu posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de articolul 326 din Codul Penal. Se susține că Lazăr nu ar fi menționat în declarația sa de avere din mai 2022 veniturile de 23.947 lei obținute în anul 2021 în calitate de reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Acționarilor unei societăți. În declarațiile ulterioare de avere, el a menționat că a obținut venituri în calitate de „membru CA” al aceleiași societăți, chiar dacă nu deținea funcția de administrator în acea perioadă.

Pentru fals în declarații, Codul Penal prevede sancțiuni care pot merge până la o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

În esență, investigația vizează acțiunile primarului Lazăr, care ar fi ocupat simultan două funcții importante, generând venituri și presupuse nereguli în declarațiile de avere, conform informațiilor furnizate de ANI, care au determinat deschiderea unei anchete penale de către procurori.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top