Conform investigațiilor, în cursul anului 2023, două persoane, dintre care una minoră, au recrutat o adolescentă de 13 ani și au forțat-o să practice prostituție în folosul lor, reținând și însușindu-și banii pe care aceasta îi câștiga.

News Moldova îți recomandă și ...   Avocații vasluieni au de recuperat aproximativ 600.000 de lei de la Ministerul Public

„Una dintre persoane ar fi procurat și oferit persoanei vătămate minore, pentru consum, în mod repetat, diferite cantități de canabis (drog de risc) și cocaină (drog de mare risc)”, se arată într-un comunicat transmis marți de DIICOT.

Ambele persoane acuzate de exploatarea sexuală a victimei minore aveau în posesie droguri (canabis și cocaină) pentru consum personal, fără a avea dreptul să dețină aceste substanțe, conform declarațiilor investigatorilor.

Audierile au avut loc în sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui.

News Moldova îți recomandă și ...   VIDEO Președintele CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, prins în flagrant în timp ce primea MITĂ 1.25 milioane de lei

În ziua de marți, s-au desfășurat peste 50 de operațiuni operative la nivel național, cu scopul de a destructura grupări infracționale organizate specializate în traficul de droguri, traficul de persoane și minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, pornografia infantilă și infracțiunile informatice.