Connect with us

Peste 2.000 de vasluieni prezenți la Festivalul de muzică corală laică și religioasă ”Gheorghe Cucu”

Vaslui

Peste 2.000 de vasluieni prezenți la Festivalul de muzică corală laică și religioasă ”Gheorghe Cucu”

Ediția de anul acesta a fost prima organizată la Vaslui și de o amploare așa de mare

Episcopia Hușilor, Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, în parteneriat cu comuna Puieşti, au organizat, duminică, 22 august 2021, Festivalul de muzică corală laică și religioasă „Gheorghe Cucu”.

Evenimentul a avut loc în Centrul civic al Vasluiului, unde peste 2.000 de vasluieni au avut ocazia întâlnirii unor formații corale de excepție.

În cadrul evenimentului au susţinut recitaluri corala Fantasia din Vaslui, Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși, Corul ”Dignus Est” al Episcopiei Hușilor, Formația corală „Doinița” din Republica Moldova

Formația de muzică veche ”Anton Pann” și Grupul psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române au încheiat o seară perfectă, unde publicul a cântat alături de Tronos, calitatea timbrală a grupului determinându-te să uiţi că e vorba de voci umane. Dincolo de admiraţia pentru profesionalism, corul Patriarhiei Române a uimit prin simplitate și naturalețe, umplând sufletul spectatorilor cu frumosul artistic.

Deși au fost mai multe ediții anterioare ale acestei manifestări dedicate compozitorului Gheorghe Cucu, în localitatea natală, Puiești, ediția de anul acesta a fost prima organizată la Vaslui și de o amploare așa de mare.

Dorința organizatorilor este ca Festivalul „Gheorghe Cucu” să se înscrie în seria evenimentelor de marcă ale județului Vaslui, cu ecouri în întreaga țară, iar prin edițiile viitoare să capete o dimensiune internațională.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top