fbpx
Connect with us

Piața FORȚEI de MUNCĂ din județul VASLUI este în PICAJ! IATĂ care este cea mai CĂUTATĂ MESERIE

MESERIE - News Moldova

Vaslui

Piața FORȚEI de MUNCĂ din județul VASLUI este în PICAJ! IATĂ care este cea mai CĂUTATĂ MESERIE


Piața forței de muncă din județul Vaslui este în picaj, având în acest moment un număr total de 8.628 de șomeri

Din cei 8.628 de șomeri, 6.057 sunt șomeri indemnizați, iar 7.971 sunt șomeri neindemnizați. În mediul rural există un număr total de 7.583 de șomeri, în timp ce în mediul urban sunt înregistrați doar 1.045 de șomeri.

În prezent, cea mai căutată meserie în județul Vaslui este cea de agent de pază. Marian Roșca, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, a spus că agenții de pază sunt cei mai solicitați, după care urmează alte meserii cum ar fi tranșatori, femei de servici și electricieni.

News Moldova îți recomandă și ...   Scene de groază într-o comună din județul Vaslui: Doi bărbați au SECHESTRAT un licean, l-au BĂTUT și au vrut să îi STRIVEASCĂ DEGETELE CU UN CIOCAN

Marian Rosca director AJOFM Vaslui e1657174009511 - News Moldova

„În cazul electricienilor, de circa 10 ani nu s-au mai făcut cursuri de formare. Noi am reușit să le organizăm acum în Vaslui și Bârlad. Această calificare constă într-o partea practică și nu prea vrea nimeni să își pună la dispoziție firma să facem practică. În sistemul școlar nu există profilul de electrician”, a declarat Marian Roșca.

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, susține că a avut discuții cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) pentru a veni în întâmpinarea cererii mediului economic.

News Moldova îți recomandă și ...   DECLARAȚII de AVERE 2023 | Adrian SOLOMON, deputat PSD VASLUI

ionel constantin 1024x975 1 - News Moldova

„Acei oameni de afaceri care merg în consiliile școlare trebuie să fie capabili să ceară ce forță de muncă doresc, iar ISJ-ul să impună aceste cerințe școlilor, liceelor agricole, școlilor profesionale care sunt goale, goale! Toată lumea visează să aibă copiii cel puțin doctori. Nu merge oameni buni! Nu toți pot fi cu facultate”, a declarat Ionel Constantin.

Se pare că din ce în ce mai mulți antreprenori se plâng de slaba calificare a forței de muncă.

News Moldova îți recomandă și ...   Deputatul PSD de VASLUI Eduard POPICĂ vizează de mult scaunul lui BUZATU! Acțiunea socrului său Emil Savin (denunțătorul lui Buzatu) îi deschide culoar

„Multe școli sunt interesate să își păstreze catedrele pe care le au. Ei trebuie să desființeze unele catedre și să înființeze alte catedre atât de necesare paletei de meserii la nivelul județului nostru. Am discutat acest lucru și sunt de acord inspectorii. Sigur, ca orice lucru nou se face mai greu. Eu îi înțeleg și pe ei”, a mai precizat Ionel Constantin.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top