fbpx
Connect with us

Președintele CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, plasat în AREST PREVENTIV pentru 30 de zile

dumitru buzatu flagrant scaled 1 scaled - News Moldova

Vaslui

Președintele CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, plasat în AREST PREVENTIV pentru 30 de zile


Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile

Avocaţii săi au anunţat că intenţionează să conteste această hotărâre luată de Tribunalul Vaslui.

“Dispune arestarea preventivă a inculpatului BUZATU DUMITRU, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită prev. de art. 6 și art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleși. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, se arată în hotărârea magistraților.

News Moldova îți recomandă și ...   Un bărbat de 55 de ani din Vaslui și-a pus capăt zilelor cu o armă de vânătoare

Reamintim faptul că Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Conform rapoartelor provenite de la surse judiciare, Buzatu este acuzat că a acceptat o mită în valoare de 1,25 milioane de lei în schimbul acordării contractului pentru lucrările de construcție la drumul strategic Bârlad-Laza-Codaești (lotul 1-3).

În urma acestui eveniment, procurorii DNA au organizat vineri seară, 22 septembrie, o operațiune de flagrant, iar acum desfășoară percheziții la locuința lui Dumitru Buzatu, potrivit surselor din cadrul DNA.

News Moldova îți recomandă și ...   Tablou înspăimântător în Vaslui: Părinții refuză munca și se bazează pe ajutoare sociale, iar copii flămânzi și neglijați

Fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, care ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat că nu are cunoștință despre acest incident.

Buzatu a avut o carieră politică îndelungată, inclusiv ca deputat și președinte al Consiliului Județean Vaslui din 2012. El a fost, de asemenea, membru al Parlamentului României în diferite legislaturi.

În plus, fiul său, Tudor Buzatu, a primit în 2022 o poziție importantă în Secretariatul General al Guvernului, numită de premierul de atunci, Nicolae Ciucă.

News Moldova îți recomandă și ...   Curtea de Apel Iași AMÂNĂ luarea unei decizii în cazul lui Dumitru Buzatu, ARESTAT pentru LUARE DE MITĂ


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top