fbpx
Connect with us

Președintele CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, plasat în AREST PREVENTIV pentru 30 de zile

Președintele CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, plasat în AREST PREVENTIV pentru 30 de zile - News Moldova

Vaslui

Președintele CJ Vaslui, Dumitru BUZATU, plasat în AREST PREVENTIV pentru 30 de zile

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile

Avocaţii săi au anunţat că intenţionează să conteste această hotărâre luată de Tribunalul Vaslui.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului BUZATU DUMITRU, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită prev. de art. 6 și art. 7 lit. a din legea 78/2000 rap. la art. 289 alin.1 C.pen, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 24.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărătorii aleși. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iaşi. Pronunţată în Camera de consiliu, azi, 23.09.2023”, se arată în hotărârea magistraților.

Reamintim faptul că Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea mită în valoare de 1,25 milioane de lei.

Conform rapoartelor provenite de la surse judiciare, Buzatu este acuzat că a acceptat o mită în valoare de 1,25 milioane de lei în schimbul acordării contractului pentru lucrările de construcție la drumul strategic Bârlad-Laza-Codaești (lotul 1-3).

În urma acestui eveniment, procurorii DNA au organizat vineri seară, 22 septembrie, o operațiune de flagrant, iar acum desfășoară percheziții la locuința lui Dumitru Buzatu, potrivit surselor din cadrul DNA.

Fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor Buzatu, care ocupă funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat că nu are cunoștință despre acest incident.

Buzatu a avut o carieră politică îndelungată, inclusiv ca deputat și președinte al Consiliului Județean Vaslui din 2012. El a fost, de asemenea, membru al Parlamentului României în diferite legislaturi.

În plus, fiul său, Tudor Buzatu, a primit în 2022 o poziție importantă în Secretariatul General al Guvernului, numită de premierul de atunci, Nicolae Ciucă.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top