Connect with us

Primăria Bârlad cumpără de 4.000.000 de lei materiale SANITARE pentru a gestiona… PANDEMIA

Vaslui

Primăria Bârlad cumpără de 4.000.000 de lei materiale SANITARE pentru a gestiona… PANDEMIA

Primăria Bârlad pare uşor în afara vremurilor în condiţiile în care, luna viitoare, organizează o licitaţie de peste 4 milioane de lei pentru materiale sanitare cu care să gestioneze… pandemia

Nu că s-ar fi terminat pandemia sau că nu ar fi mai mereu nevoie de materiale sanitare în unităţile de învăţământ, însă în contextul în care pe 9 mai în tot judeţul Vaslui au fost raportate doar 7 cazuri noi de infectare cu COVID, decizia de a cheltui acum această sumă ridică semne de întrebare.

Sigur că se naşte legitim şi întrebarea, oare cât o fi cheltuit pe materiale sanitare primăria menţionată în perioada în care pandemia de COVID era la cote maxime?

Revenind la procedura de achiziţie recent iniţiată, ea se va finaliza pe 14 iunie, iar obiectul ei îl constituie “furnizare materiale sanitare consumabile pentru implementarea proiectului “Gestionarea eficientă a pandemiei în unităţtile de învăţământ din municipiul Bârlad”.

Aşadar am înţeles unde ar urma să ajungă aceste materiale sanitare, însă oarece nelămuriri apar atunci când vine vorba despre materialele în sine.

Astfel, conform anunţului postat pe SEAP, e vorba despre – 1.649.205 bucăţi măşti de protectie medicală pentru adulţi; 451.180 bucăţi măşti de protecţie medicală pentru copii; 1.272 bucăţi viziere de protecţie; 33.009 litri dezinfectanţi pentru mâini; 1.157 litri dezinfectanţi pentru suprafeţe – soluţie concentrată; 3.235 bucăţi combinezoane de protecţie; 298.500 bucăţi mănuşi de protecţie medicală.

Sigur, prima nelămurire e legată de numărul mult mai mare, de patru ori mai mare, al măştilor pentru adulţi faţă de cele pentru copii. Dacă e vorba de unităţi şcolare, te-ai fi aşteptat ca proporţia să fie taman invers, că doar n-or fi mai mulţi adulţi decât copii în unităţile şcolare din Bârlad…

Despre cantitatea de dezinfectant nu ne pronunţăm, dar despre achiziţia de viziere de protecţie şi combinezoane… într-o perioadă în care la nivelul judeţului sunt înregistrate zilnic doar câteva noi cazuri de COVID, ar fi doar un comentariu de făcut: suntem curioşi câte viziere şi combinezoane cumpără în aceste zile unităţile sanitare din municipiu, dacă cumpără. Doar pentru o simplă comparaţie.

Evident, mai există şi posibilitatea, credem noi foarte puţin probabilă, ca municipalitatea bârlădeană să deţină informaţii privilegiate în legătură cu evoluţia în viitorul imediat al pandemiei, care să presupună o explozie a numărului de noi cazuri înregistrate zilnic.

Altfel, pare a fi o afacere gen “vaccinurile anti-COVID” la nivel naţional. Am cumpărat, fără număr, fără număr, şi… aruncăm mare parte din ele că nu se mai vaccinează nimeni. Dar banii au ajuns unde şi la cine trebuia.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top