fbpx
Connect with us

Primăria BÂRLAD împreună cu MEDICII din municipiu caută SOLUȚII pentru problemele CENTRELOR de VACCINARE și permanență

Primăria BÂRLAD împreună cu MEDICII din municipiu caută SOLUȚII pentru problemele CENTRELOR de VACCINARE și permanență - News Moldova

Vaslui

Primăria BÂRLAD împreună cu MEDICII din municipiu caută SOLUȚII pentru problemele CENTRELOR de VACCINARE și permanență


Suplimentarea numărului de medici de la centrele de vaccinare locale și asigurarea asistenței medicale la Centrul de permanență, pe masa Executivului

În cursul zilei de ieri a avut loc o întâlnire cu toți factorii de decizie de la nivel local în vedere rezolvării a două probleme majore pentru comunitatea locală: suplimentarea numărului de medici de la centrele de vaccinare locale și asigurarea asistenței medicale la Centrul de permanență.

Primăria BÂRLAD împreună cu MEDICII din municipiu caută SOLUȚII pentru problemele CENTRELOR de VACCINARE și permanență - News MoldovaLa întrevedere au participat reprezentanți ai medicilor de familie și ai celor din Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, delegați din partea direcției de Sănătate Publică Vaslui, precum și președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Vaslui, Marius Arcăleanu. Tema principală a discuțiilor a fost identificarea unor soluții pentru ca centrelele de peramanență și de vaccinare din municipiu să poată funcționa în continuare cu suficient personal medical.

Primarul Dumitru BOROȘ: „Avem probleme cu lipsa medicilor, atât la centrele de vaccinare, cât și la centrul de permanență local”

Primăria BÂRLAD împreună cu MEDICII din municipiu caută SOLUȚII pentru problemele CENTRELOR de VACCINARE și permanență - News Moldova„Avem probleme cu lipsa medicilor, atât la centrele de vaccinare, cât și la centrul de permanență local, unde, din păcate, activitatea se desfășoară din ce în ce mai greu. Am făcut un apel public, în special la medicii de familie și la cei din spital, să sprijine aceste centre prin prezența lor.

Reiau, astăzi, rugămintea de a strânge rândurile și de a participa, în primul rând, la campania de vaccinare dar și de a nu abandona activitatea de la Centrul de Permanență Bârlad unde, am s-a demonstrat deja, o adresabilitate foarte mare, în actualul context sanitar.

Necesitatea acestei întâlniri a fost dată și de scenariul roșu în care se află municipiul nostru, împrejurare în care nu ne permitem să orpim procesul de vaccinare a populației”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Concluzia întâlnirii, care a durat mai bine de o oră, a fost că fiecare dintre participanți se va implica activ pentru a convinge cât mai mulți membri ai corpului medical local să sprijine centrele confruntate cu acute lipsuri în privința resurselor umane.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top