Connect with us

Primăria municipiului VASLUI achiziționează 10 troleibuze NOI printr-un proiect european de peste 100.000.000 RON

Vaslui

Primăria municipiului VASLUI achiziționează 10 troleibuze NOI printr-un proiect european de peste 100.000.000 RON

10 troleibuze noi pentru transportul public din municipiul Vaslui 

Municipiului Vaslui va avea 10 noi troleibuze, ce vor fi achiziţionate printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 108.878.193,57 RON. Noua investiţie a municipalităţii vasluiene se va realiza prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

La începutul anului 2020 a fost semnat contractul de finanțare. În luna iulie a acestui an a fost scoasă la licitație achiziția a 10 troilebuze în cadrul proiectului de extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători din municipiul Vaslui.

Câştigătorul licitaţiei, iniţiată în acest context de către primăria Vaslui, este firma SOLARIS BUS & COACH din București. Valoarea totală fără TVA a achiziției este de 18.150.000 RON.

SOLARIS BUS & COACH din București este înființată încă din 2016. Firma are drept obiecte de activitate comerțul cu autovehicule. Unicul acționar este persoana juridică SOLARIS BUS & COACH SP Z O.O.. Administratorii firmei sunt Eugen Daniel CIOLAN și Pawel Robert Hajduk de origine polonă.

La capitolul cifre, pentru anul fiscal precedent, firma din București a declarat o cifră de afaceri de 936.379 RON și pierderi de -97.317 RON. Societatea are 5 angajați.

Vor fi achiziționate și 8 autobuze hibrid cu 67 de locuri

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul în Municipiul Vaslui și achiziționarea unui număr de 8 bucăți autobuze hibrid cu minim 67 de locuri, respectiv 10 bucăți troleibuze cu minim 90 de locuri, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon în municipiu prin investiții bazate pe PMUD Vaslui.

Scopul proiectului este reprezentat de crearea unui sistem de transport public eficient și atractiv care să deservească într-un mod echilibrat locuitorii Municipiului Vaslui.

Durata totală de realizare a investiției va fi de 36 de luni, din care 21 de luni destinate execuției extinderii rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători.

Coordonatorul departamentului ANCHETE din cadrul News Moldova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

Advertisement Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
Advertisement Universitatea de Ştiinţele Vieţii
Advertisement Colegiul Tehnic ”Ioan C. Ștefănescu” Iași
Advertisement Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu“ Suceava
Advertisement Colegiul Tehnic Gh. Asachi Iasi
Advertisement Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top