fbpx
Connect with us

Primarii care vor să facă expertize la clădirile cu risc seismic, dar reclamă lipsa experților tehnici în zona Moldovei

Vasile Paval primar municipiul Vaslui - News Moldova

Vaslui

Primarii care vor să facă expertize la clădirile cu risc seismic, dar reclamă lipsa experților tehnici în zona Moldovei


Seismele din ultima perioadă i-au determinat pe tot mai mulți vasluieni, fie coordonatori de instituții publice, fie localnici domiciliați în blocurile din oraș, să meargă la Primăria din reședința de județ și să solicite expertizarea clădirilor. Primarul VASILE PAVĂL a scos la iveală cu acest prilej, faptul că cea mai dificilă problemă este acum lipsa experților tehnici, mai mușîi de zeci în întreaga regiune a Moldovei

Primarul VASILE PAVĂL susținje că sunt multe clădiri din subordinea sa, care au nevoie de evaluare în privința rezistenței la eventuale seisme, iar în acest sens la Primărie s-a constituit deja o comisie. Numai că din compunența sa lipsesc experții tehnici, mult prea puțini inclusiv la nivelul regiunii, nu doar la Vaslui.

”Ne-au venit foarte mult solicitări, că să facem expertiză. Dar aici suntem într-o zonă destul de dificilă și, de ce spun asta, pentru că cea mai mare problemă este a experților tehnici. Sunt 7 experți tehnici în Iași, unul în Galați, iar Suceava nu cred că are.

Toți aceștia sunt pe toată Moldova. Imaginați-vă că o expertiză durează două-trei săptămâni, dacăe ste există carte tehnică. Dacă nu există, durează mai mult”, a precizat VASILE PAVĂL, primarul municipiului Vaslui.

Proprietarii de apartamente trebuie să știe că Primăria Vaslui nu le poate face expertiza tehnică din bani publici

”Au venit deja la Primărie de la asociațiile de locatari, că să le facem expertiză tehnică. Dar noi le-am spus, oameni buni, acolo sunt proprietari. Prin asociațiile de proprietari, ei trebuie să adune bani dacă vor să își facă expertiză tehnică la bloc și să își facă. Deocamdată, eu nu am prevederi bugetare, Guvernul nu a spus efectiv cum se face, de unde se face în cazul lor. Proprietarii trebuie să se ocupe singuri de imobilele lor. Să vedem ce se mai decide la Guvern, a explicat primarul VASILE PAVĂL. 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top