Connect with us

Primarii din VASLUI, socoteli în așteptarea FINANȚĂRILOR prin PNRR: ”Banii să fie împărțiți deschis, nu să se meargă pe ușa din spate, cu trasul de urechi”

Vaslui

Primarii din VASLUI, socoteli în așteptarea FINANȚĂRILOR prin PNRR: ”Banii să fie împărțiți deschis, nu să se meargă pe ușa din spate, cu trasul de urechi”

Vasluienii au depus 216 proiecte pentru Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, însă doar pentru patru dintre ele autoritațile sunt sigure că vor primi finanțarea.

Este vorba despre comunele Grivița, Muntenii de Sus, Solești și Văleni, cărora le-au fost aprobate finanțările  care vizează extinderea rețelelor de alimentare cu gaze naturale. Primarii celorlalte UAT-uri așteaptă cu emoție vești despre aprobarea proiectelor depuse, întrucât, în lipsa acestor finațări, investiții de amploare, esențiale pentru comunitățile locale nu au nicio șansă să fie realizate din buget local.

Dintre proiectele depuse, 181 de proiecte au vizat alimentarea cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale. Alte proiecte  depuse autoritățile locale au urmărit construirea de drumuri comunale, locale sau variante ocolitoare ale localităţilor, poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice. Un număr de 35 de proiecte au fost depuse pentru realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, inclusiv a branşamentelor, precum şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale.

”Suma să fie distribuită deschis: ăștia sunt banii și așa îi împărțim! Nu să se meargă pe ușa din spate, cu trasul de urechi etc”

„Comuna Fălciu a depus pe Programul Național de Investiții trei proiecte în valoare de 80 de milioane de lei. Eu aș vrea ca acestă sumă care a revenit județului Vaslui să fie distribuită într-un mod deschis, să se spună: ăștia sunt banii și așa îi împărțim! Nu să se meargă pe ușa din spate, cu trasul de urechi etc. Acum toți primarii așteaptă pentru a vedea ce proiecte primesc finanțare”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Județul Vaslui va primi suma de 1.678.060.233 lei, din care 837.838.558 lei pentru proiectele de infrastructură a drumurilor și podurilor, 628.378.918 lei vor merge către investiții în modernizarea, reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, iar 211.842.757 lei pentru realizarea, extinderea și modernizarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top