fbpx
Connect with us

PROFIL DE CANDIDAT: Ciprian-Ionuț TRIFAN, candidatul PSD pentru Consiliul Județean VASLUI

PROFIL DE CANDIDAT: Ciprian-Ionuț TRIFAN, candidatul PSD pentru Consiliul Județean VASLUI - News Moldova

Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT: Ciprian-Ionuț TRIFAN, candidatul PSD pentru Consiliul Județean VASLUI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


CONTEXT: Prezentarea platformei și viziunii candidatului în raport cu alegătorii este esențială pentru procesul democratic, consolidând încrederea, mobilizând alegătorii și stimulând dezbaterile politice și sociale relevante pentru bunăstarea comunității.

Prin urmare candidații au fost invitați să răspundă întrebărilor necesare creării următorului

PROFIL DE CANDIDAT

Datele furnizate de către candidați vor fi publicate de către cotidianul News Moldova și revista economică Moldova Invest în perioada martie – iunie 2024, urmând a fi promovate în plan local spre corecta și eficienta informare a alegătorilor.

Ion ȘTEFANOVICI: “O privire analitică în intimitatea partidelor politice” – PROFIL DE CANDIDAT

 Numele Candidatului: Ciprian-Ionuț TRIFAN

Poziție pentru care candidează: Președinte al Consiliului Județean Vaslui

Județ: VASLUI

Ocupație actuală: Vicepreședinte al Consiliului Județean VASLUI

Prezență pe rețele sociale: Ciprian-Ionuț Trifan

Platformă Politică și Viziune:

„Dezvoltarea socio-economică a județului Vaslui reprezintă principalul obiectiv pentru mandatul meu în funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Implementarea proiectelor de infrastructură (rutieră, utilități) și indentificarea politicilor publice care urmăresc valorificarea integrată a resurselor locale (umane, naturale, financiare) pentru ca județul Vaslui să devină o zonă socio – economică atractivă și ofertantă atât pentru locuitorii ei, cât și pentru un mediu antreprenorial bine dezvoltat și puternic”.

Experiență:

2016 – prezent – Vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui, cu responsabilitate pentru coordonarea Direcției Tehnice a Consilului Județean Vaslui, principala directie de implementare a investiîiilor din cadrul institutiei

2014 – 2016 – Director al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vaslui, unde am reprezentat și coordonat administrativ si organizatoric Oficiului

2010 – 2013 – Președinte al organizației de tineret a PSD Vaslui. Am coordonat, organizat și dezvoltat organizația de tineret a PSD Vaslui

Obiectivele pentru Mandatul Politic:

Județul Vaslui trebuie să devină un județ atractiv, deschis investitorilor, iar acesta este un obiectiv esențial. Îmi doresc foarte mult să facem legătura printr-un drum expres cu zonele dezvoltate ale țării, ceea ce va duce, fără îndoială, și la dezvoltarea județului Vaslui, mai ales că, în ultimele două mandate, am reușit să ameliorăm mult situația infrastructurii locale, să o îmbunătățim prin investițiile cu fonduri europene și nu numai. Consider că este nevoie de un dialog deschis, eficient, între decidenți, instituții publice și mediu de afaceri și, de asemenea, de un dialog transpartinic, pentru a reuși să găsim cu toții cele mai bune soluții pentru dezvoltarea județului Vaslui.

Educație:

Academia de Studii Economice București, absolvită în anul 2006

Specialitatea: Contabilitate și informatică de gestiune

Ciprian Trifan, actualul președinte interimar al Consiliului Județean Vaslui, este candidatul cu care PSD a decis să intre în cursa electorală pentru președinția acestei instituții, în mandatul 2024 – 2028

PROFIL DE CANDIDAT: Ciprian-Ionuț TRIFAN, candidatul PSD pentru Consiliul Județean VASLUI - News MoldovaEconomist de profesie, ca urmare a absolvirii în 2006 a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune, din cadrul Academiei de Studii Economice București, Ciprian Trifan este un vechi membru al partidului social-democrat. Din 2010 și până în prezent deține funcția de secretar executiv al PSD, organizația județeană Vaslui, după ce a fost membru în organizația de tineret, pe care a și condus-o vreme de trei ani, în perioada 2010 – 2013. Desemnarea sa pentru candidatura la cea mai importantă funcție de la alegerile locale din 9 iunie, aceea de președinte al Consiliului Județean Vaslui, a fost făcută cu unanimitate de voturi de către membrii Consiliului Politic Județean al PSD, întruniți în data de 22 februarie 2024.

 Ciprian-Ionuț Trifan a fost 2 ani președinte al OJRC Vaslui și timp de 8 ani, Vicepreședinte al Consiliului Județean

Deși inițial au fost luate în calcul mai multe propuneri pentru candidatura la funcția de președinte al CJ Vaslui, dat fiind faptul că sondajele indicau procente promițătoare pentru cel puțin trei membri cu notorietate, social-democrații vasluieni au ales să mizeze pe experiența în administrația de la vârful județului a lui Ciprian Trifan, precum și pe faptul că, din poziția de vicepreședinte al CJ Vaslui, ocupată timp de 8 ani, a reușit, spun colegii, să fie un bun cunoscător al nevoilor județului, dar și al mediului economic și social.

Acesta a fost, în perioada 2014 – 2016, director al Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Vaslui, iar din 2016 până în prezent deține funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Vaslui. Din septembrie 2023, Ciprian Trifan a preluat și prerogativele președintelui CJ, ca urmare a încetării mandatului de președinte al lui Dumitru Buzatu, anchetat de DNA Iași în stare de arest preventiv, pentru fapte de corupție.

PROFIL DE CANDIDAT: Ciprian-Ionuț TRIFAN, candidatul PSD pentru Consiliul Județean VASLUI - News Moldova

 ”Este timpul să vorbim despre ce ne dorim cu adevărat și anume să dezvoltăm în județul Vaslui”

„Este o candidatură care mă onorează, sper într-o campanie decentă, o campanie care să fie bazată pe proiecte și pe dezvoltare, pentru că ani la rând am vorbit doar despre negativisme și cred că este timpul să vorbim despre ce ne dorim cu adevărat și anume să dezvoltăm în județul Vaslui, a declarat Ciprian Trifan, referitor la intrarea sa în competiția electorală pentru funcția de președinte al CJ Vaslui.

 

Ciprian Trifan, pentru News Moldova: „… dorim indentificarea politicilor publice care urmăresc valorificarea integrată a resurselor locale (umane, naturale, financiare) pentru ca județul Vaslui să devină o zonă socio – economică atractivă și ofertantă”

”Eu cred în dezvoltarea județului Vaslui. Avem  nevoie de comunicare, dialog și deschidere între cetățenii județului nostru, mediul privat și instituțiile publice, care să conducă la un parteneriat activ între comunitățile componente ale județului pentru a estompa decalajele teritoriale prin implementarea proiectelor de infrastructură (rutieră, utilități) și indentificarea politicilor publice care urmăresc valorificarea integrată a resurselor locale (umane, naturale, financiare) pentru ca județul Vaslui să devină o zonă socio – economică atractivă și ofertantă, atât pentru locuitorii ei, cât și pentru un mediu antreprenorial bine dezvoltat și puternic”, a declarat, pentru News Moldova, Ciprian Trifan, candidat la funcția de președinte al CJ Vaslui.   


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Profil de Candidat

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top