fbpx
Connect with us

PROIECT pilot la nivelul municipiului VASLUI: mobilier stradal SMART pentru un parc din oraș

PROIECT pilot la nivelul municipiului VASLUI: mobilier stradal SMART pentru un parc din oraș - News Moldova

Vaslui

PROIECT pilot la nivelul municipiului VASLUI: mobilier stradal SMART pentru un parc din oraș


Aleșii municipali vasluieni, convocați în ședință 

Joi, 29 iulie a.c., consilierii municipali vasluieni sunt convocați în ședința ordinară a lunii. Întrunirea este programată pentru ora 14.00 și va avea loc cu prezența fizică a aleșilor locali, în sala de ședințe a primăriei.

Ordinea de zi prevăzută pentru ședință cuprinde 16 puncte din care 14 sunt proiecte de hotărâri. Dintre acestea 4 fac referire la aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru diferite obiective de investiții. 

De asemenea, grupul consilierilor locali PSD au propus spre aprobare un proiect pilot ce prevede achiziția de mobilier SMART pentru un parc din municipiul Vaslui.

Mobilier stradal SMART pentru un parc din municipiul VASLUI

Proiectul pilot propus de grupul de consilieri PSD constă în dotarea unui parc din Vaslui cu 4 bănci prevăzute cu panouri fotovoltaice, sistem de iluminat tip LED Backlit, prize tip 1.513 Fast charge şi routere wireless pentru acces gratuit la internet.

Caracteristicile tehnice ale băncitor inteligente trebuie să țină seama de următoarele aspecte: dotarea cu router wireless, care să emită pe o rază de minimum 100 de metri, dotarea cu minimum trei prize tip USI3 Fast charge, dotarea cu sistem de iluminat tip LED Backtit, asigurarea autonomiei energetice prin utilizarea de panouri fotovoltaice, o lungime a băncii de minimum 2.000 mm.

„Suntern convinşi de faptul că acest gen de bănci inteligente reprezintă viitorul în materie de mobilier stradal şi credem că într-un orizont relativ scurt de timp, acestea vor trebui să înlocuiască majoritatea băncilor clasice din municipiul Vaslui.

Cu toate acestea, pentru a putea verifica, fără costuri maro impactul şi atractivitatea pe care acest tip bănci il vor avea în rândul cetăţenilor municipiului Vaslui, propunem implementarea acestui proiect pilot în parcul delimitat de Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui şi lnspectoratul Judeţean de Poliție Vaslui (o zonă frecventată de tinerii vasluieni), în locații optime punerii în valoare a caracteristicilor tehnice ale acestui tip de mobilier stradal”, susțin inițiatorii proiectului.

Valoarea totală, conform ofertetor prezentate pe piaţă dar și a investițiilor similare este de 50.000 RON, cu TVA.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top