Connect with us

RAED ARAFAT și Înaltul Comisar adjunct ONU, Raouf Mazou, în vizită la tabăra de refugiați de la HUȘI

Vaslui

RAED ARAFAT și Înaltul Comisar adjunct ONU, Raouf Mazou, în vizită la tabăra de refugiați de la HUȘI

Secretarul de stat, Raed Arafat, a vizitat, miercuri, 6 aprilie, tabăra de refugiaţi ucraineni amenajată în municipiul Huşi, unde a fost prezent Înaltul Comisar adjunct pentru operaţiuni al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Raouf Mazou.

Tabăra de la Huşi este cea în care ajung refugiaţii care trec prin coridorul verde de la vama Palanca, din Republica Moldova. Oficialul ONU, Raouf Mazou, a fost informat cu privire la modul în care funcţionează tabăra pentru refugiaţi de la Huşi, amenajată de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi de Primăria municipiului Huşi. Până acum, au precizat reprezenții ISU Vaslui, tabăra a primit peste 10.000 de refugiaţi.

“Avem mai multe lucruri care s-au făcut în ultima perioadă, am crescut capacitatea noastră şi în continuare o creştem, inclusiv UNHCR a venit cu capacităţi de cazare suplimentare pe care le stochează în România şi la nevoie putem să le punem dacă este nevoie. Fiecare minister cu competenţe pe termen mediu şi lung pe domeniul refugiaţilor, deja au comisii coordonate de la nivelul Cancelariei premierului şi care rezolvă aspectele necesare pentru integrarea celor care rămân în România. Din acest punct de vedere pot să spun că până acum România prin Guvern, autorităţi locale, societate civilă, cetăţeni, autorităţi centrale, toţi împreună au lucrat într-o singură direcţie, pentru a sprijini refugiaţii care intră în România“, a susținut Raed Arafat.

”Scenariul cel mai rău este că este posibil să apară un nou val şi să fie un val important”

“Din momentul în care agresiunea continuă, iar oamenii nu sunt în siguranţă, oricând poate să apară un val nou şi valul respectiv să fie al unor oameni mai vulnerabili, mai nevoiaşi, care sunt dependenţi mai mult de ce trebuie să oferim noi, aşa că noi mergem pe scenariul cel mai grav. Scenariul cel mai rău este că este posibil să apară un nou val şi să fie un val important şi pentru asta continuăm să fim pregătiţi”, a mai spus șeful DSU, Raed Arafat.

Înaltul Comisar adjunct al Naţiunilor Unite pentru operaţiuni al UNHCR, Raouf Mazou, a declarat că în urma vizitelor efectuate la Huşi, Isaccea şi Siret, a constatat că totul este foarte bine pregătit, iar în tabere sunt condiţii bune pentru primirea refugiaţilor. Oficialul ONU a remarcat atenţia deosebită care este acordată mamelor cu copii, întrucât în urma situaţiei din Ucraina au fost nevoite să plece foarte multe femei însoţite de copii.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top