fbpx
Connect with us

RAZVANCAR CONSTRUCT SRL va reabilita o școală din județul Vaslui la prețul de 5000 de lei/mp

WhatsApp Image 2023 11 21 at 16.51.46 - News Moldova

Vaslui

RAZVANCAR CONSTRUCT SRL va reabilita o școală din județul Vaslui la prețul de 5000 de lei/mp


RAZVANCAR CONSTRUCT SRL, firmă de transport din județul Vaslui a încheiat 3 contracte cu încredințare directă și unul în urma unei licitații în 2023. Valoarea totală este de peste 2.700.000 de lei. Contractele au ca obiect întreținerea drumurilor, reabilitarea termică a uinei școli și furnizarea de pietriș, nisip și piatră concasată

RAZVANCAR CONSTRUCT SRL este o firmă din județul Vaslui, cu sediul social în localitatea Zorleni, care are ca obiect de activitate transporturi rutiere de mărfuri. Societatea fost înființată în anul 2015, fiind administrată și deținută din acel an de Răzvan Ionescu. Firma a avut o cifră de afaceri de 4.118.058 de lei pentru 2022.  7 persoane sunt angajate la firma vasluiană, care are în proprietate 5 vehicule pentru transportul de mărfuri.

În 2023, RAZVANCAR CONSTRUCT SRL a semnat două contracte cu încredințare directă în valoare totală de aproape 900.000 de lei pentru întreținerea drumurilor cu lidonit în două localități din județul Vaslui

Pe data de 19.06.2023, firma RAZVANCAR CONSTRUCT SRL a semnat un contract pentru  întreținere și reprofilare cu lidonit a drumurilor din satul Avrămești, din COMUNA VOINEȘTI, județul Vaslui, pentru suma de 432.983 de lei. Contractul a fost precedat, pe 13.03.2023 de o altă achiziție, tot prin încredințare directă, pentru întreținere de drumuri, prin așternerea materialelor pietroase (Balast, Lidonit, Piatra sparta) în COMUNA GHERGHEȘTI din județul Vaslui. Valoarea contractului este de 450.000 de lei.

Untitled0909 - News Moldova

Utilizarea LIDONITULUI(zgură de furnal), la construirea de drumuri, este o problemă controversată

Utilizarea lidonitului în construcția drumurilor are un avantaj cert: prețul, mult mai ieftin decât cel al pietrei concasate, chiar de 4 ori mai ieftin. Lidonitul este un amestec utilizat pentru consolidarea și întărirea structurilor rutiere. În România, folosirea acestuia nu a fost aplicată pe porțiuni mari de drumuri. Există unele semne de întrebare și preocupări legate de calitatea și siguranța sa.

Cercetătorii și experții din domeniul construcțiilor susțin că lidonitul poate fi o soluție eficientă, dar numai atunci când este aplicat conform unei rețete precise și verificate de laboratoare specializate. Există preocupări privind dozarea incorectă a materialelor, care ar putea duce la defecțiuni ale drumului și nerespectarea standardelor de calitate.

De asemenea, există mențiuni cu privire la preocupările legate de potențiala radioactivitate a lidonitului. Se sugerează că acesta ar putea avea niveluri de radioactivitate peste limitele admise, iar unele surse, cum ar fi zgura de oțelărie rezultată în urma unor procese industriale, pot conține niveluri mai mari de substanțe radioactive. Aceste preocupări sunt susținute de experți din domeniul fizicii, care subliniază necesitatea efectuării unor măsurători periodice pentru a evalua nivelurile de radioactivitate ale materialelor depozitate.

Este important să se efectueze măsurători și teste riguroase pentru a asigura calitatea și siguranța materialelor utilizate în construcții, mai ales când sunt implicate substanțe care ar putea avea un potențial impact asupra mediului și sănătății publice.

Untitled343 - News Moldova

RAZVANCAR CONSTRUCT SRL a încheiat un contract prin atribuire în urma unei licitații pentru Școala Primară din COMUNA FĂLCIU pentru 1.660.846,66 de lei

Contractul are ca obiect execuția pentru  lucrări de construcţii pentru proiectul de investiții „Reabilitarea termică și energetică a obiectivului educațional Școala Primară Bogdănești, comuna Fălciu, județul Vaslui”. Contractul a fost încheiat pe 18.09.2023, cu valoarea de 1.660.846,66 lei. Obiectul contractului constă în lucrări de reabilitare și modernizare a unui corp de clădire cu o suprafata maxima de 332 mp; lucrări de închideri exterioare și compartimentări interioare; lucrări de execuție finisaje interioare; lucrări de execuție finisaje exterioare; lucrări de execuție a acoperițului și învelitorii; lucrări de execuție coșuri de fum; realizarea instalațiilor electrice, termice și sanitare, recompartimentări.

Un simplu calcul arată că valoarea reabilitării este de 5002 lei(1000 de euro)/mp.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top