fbpx
Connect with us

Șapte ani de ÎNCHISOARE pentru criminalul care a UCIS cu un levier un consilier local din Vaslui

Șapte ani de ÎNCHISOARE pentru criminalul care a UCIS cu un levier un consilier local din Vaslui - News Moldova

Vaslui

Șapte ani de ÎNCHISOARE pentru criminalul care a UCIS cu un levier un consilier local din Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Tribunalul din Vaslui a pronunțat sentința într-un caz care a șocat comunitatea locală, condamnând un bărbat în vârstă de 35 de ani la șapte ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte

Stefan Vlădescu, din comuna Vinderei, a fost găsit vinovat că și-a atacat vecinul, consilierul local Ginel Lefter, cu un levier. Chiar și cu îngrijirile medicale primite, Ginel Lefter și-a pierdut viața la scurt timp după incident.

În urma procesului, instanța a decis că Vlădescu trebuie să plătească despăgubiri morale și materiale familiei victimei, inclusiv o sumă de 20.000 de euro soției și fiului acesteia. Această sumă a fost deja achitată în baza unui contract semnat cu un mediator. De asemenea, el este obligat să plătească o pensie de întreținere pentru copilul minor al consilierului local, în valoare echivalentă cu salariul minim pe economie.

Mai mult, Vlădescu are de achitat despăgubiri în valoare de 30.000 de euro către surorile și fratele victimei, precum și 17.000 de euro mamei acesteia. Cheltuielile medicale și judiciare trebuie, de asemenea, acoperite de către inculpat, inclusiv costurile pentru serviciile de ambulanță și spitalizare.

Incidentul tragic a avut loc în urma unui conflict apărut într-un magazin local, unde consilierul local a intervenit pentru a calma spiritele între doi frați fermieri. În urma unei altercații, Stefan Vlădescu l-a atacat pe Ginel Lefter cu un levier, provocându-i multiple răni grave.

În ciuda eforturilor medicale intense, victima nu a putut fi salvată, iar agresiunea violentă cu levierul s-a dovedit a fi fatală. Procesul este acum în faza de apel, iar magistrații Curții de Apel Iași vor decide dacă sentința inițială va fi menținută sau modificată.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top