Connect with us

SCANDAL la HUȘI: o finanțare eșuată de la PRIMĂRIE către un club sportiv a băgat DIHONIA între consilieri și localnici

Vaslui

SCANDAL la HUȘI: o finanțare eșuată de la PRIMĂRIE către un club sportiv a băgat DIHONIA între consilieri și localnici

Blocarea în Consiliu Local Huși a unui proiect de hotărâre care ar fi alocat sprijin financiar Asociației Sportive  Hușana, în baza unui program local de susținere a sportului în oraș, a stârnit revolta publicului de la stadion, dar și a a părinților micilor fotbaliști. Aceștia și-au vărsat năduful pe consilierul care a provocat retragerea inițiativei de pe ordinea de zi.

În mod surprinzător, cel care a cerut primarului Ioan Ciupilan să ”verifice” mai bine materialul de ședință a fost chiar vicepreședintele de la Hușana, Cătălin Țocu, membru al Consiliului Local. Vestea că ”piedica” primirii finanțării a venit chiar de la unul dintre ei, i-a scos din sărite pe ceilalți coordonatori ai Clubului, dar mai ales pe părinții copiilor înscriși aici. Când au dat cu ochii de consilierul Țocu la stadion, lumea l-a huiduit, iar câteva mame ale copiilor care fac sport la stadion l-au apostrofat și ele. ”A apărut un fenomen în oraș. Mă confrunt cu probleme grave, cu amenințări, a susținut consilierul, în plenul ședinței de CL.         

 

”A apărut un fenomen în oraș. Consiliu Local, primarul municipiului Huși și mai mult decât atât eu personal, suntdm acuzați de faptul că n-am susținut în niciun fel organziarea acestui club privată, funcționarea acestui club privat. Eu, cel puțin, în ultima perioadă, mă confrunt cu probleme extrem de grave, de la amenințări.. Ieri, pe stadion, la un meci de fotbal, lozinci sau așa, niște pancarte, împotriva Consiliului Local, împotriva așa-zișilor politicieni care suntem noi, aici. Și se face o afirmație care e totalmente denaturată, că primăria, Consiliu Local și UAT n-ar fi finanțat, n-ar ajuta deloc. Haideți să facem un material, să-l prezentăm, totodată, publicul larg trebuie să știe. Cu toate că discutăm de un club privat, acest club privat a fost ajutat în mod constant.

Ba mai mult decât atât – și nu știu din ce motiv cineva a deformat, a obținut o informație din interiorul Consiliului atunci când eu am atras atenția asupra unor neconcordanțe între solicitarea făcută de președintele Clubului și materialul de ședință, era o neconcordanță. Președintele Clubului solicita o finanțare pentru o anumită perioadă, pentru organizarea unui cantonament, iar în materialul de ședință se prevedea posibilitatea finanțării cu 3 miliarde de lei vechi, pentru campionatul 2022 – 2023. Și de asta domnul primar a retras (proiectul, n.r) de pe ordinea de zi, vă amintiți cu siguranță acest moment. Cu toate astea, cineva a transmis o informație eronată, care a prins foarte bine și, v-am zis, mă înjură liderul galeriei, mă înjură oamenii pe stadion, tot felul de femei blonde, care își au copii pe acolo și spun niște lucruri care sunt neadevărate”, a susținut Cătălin Țocu.

”Erau niște doamne care strigau: domnul Țocu ați distrus fotbalul hușean”

”Domnul consilier, să știți că și eu sunt blondă, dar nu v-am înjurat”, a reacționat, cu substrat ironic, consiliera Cătălina Popa. ”Am spus-o foarte clar: mamele copiilor, blonde, de la stadion. N-am făcut referire la bancul cu blonda. Erau niște doamne care strigau: domnul Țocu ați distrus fotbalul hușean. În condițiile în care investesc în fotbalul hușean (…) Au făcut niște bannere îndreptate împotriva Consiliului Local”, a afirmat consilierul.

”Păi, dacă ai 150 de copii ori 150 de lei, da? Nu mai vin și mai cer și de la Consiliu Local”

”Trebuie să ne gândim la faptul că aceasta este o mișcare de masă și este binevenită. Deci sunt foarte mulți copii, am înțeles că sunt vreo 200 de copii”, a spus consiliera Nicoleta Rotariu. ”La momentul adecvat vom discuta și despre aspectul ăsta. Atâta timp cât tu iei 150 de lei de copil, păi dar…haide să știm toate lucrurile. Nu poți să mai spui, știi, am 150 de copii. Păi, dacă ai 150 de copii ori 150 de lei, da? Nu mai vin și mai cer și de la Consiliu Local”, a precizat consilierul Țocu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top