fbpx
Connect with us

Scandal la Școala de Arte din Bârlad: Directoarea, acuzată de BULLYING! Reacția Consiliului de Administrație

Scandal la Școala de Arte din Bârlad: Directoarea, acuzată de BULLYING! Reacția Consiliului de Administrație - News Moldova

Vaslui

Scandal la Școala de Arte din Bârlad: Directoarea, acuzată de BULLYING! Reacția Consiliului de Administrație

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mai mulți profesori ai Școlii Gimnaziale de Arte “N. N. Tonitza” din Bârlad au făcut public un comunicat, în care o acuză pe directoarea școlii, Borș Ramona – Ioana, de bullying și de instituirea unui climat de frică în unitate

Decizia de demitere a doamnei director a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de Administrație al școlii, în data de 11 aprilie. Aceasta a fost votată cu o majoritate de 2/3 din numărul total al membrilor, conform prevederilor legale. Atât reprezentanții profesorilor, cât și cei ai părinților au votat în unanimitate pentru demiterea doamnei director, exprimându-și astfel nemulțumirea față de modul în care aceasta își gestiona atribuțiile.

Profesorii care au inițiat procedura de demitere au expus mai multe motive care au stat la baza deciziei lor. Acestea includ un stil de conducere autoritar și nedemocratic, hărțuire și intimidare a cadrelor didactice, interpretarea personală a legislației într-un mod distorsionat, lipsa de implicare în activitățile artistice ale școlii și însușirea nejustificată a meritorii acesteia. Aceste acuzații au generat o rezonanță puternică printre comunitatea școlii, având în vedere eforturile depuse și premiile câștigate de elevi în ciuda dificultăților.

În timp ce procedura de demitere este în curs de desfășurare, directoarea Ramona Borș a reacționat pe platforma online, susținându-și integritatea și modul în care și-a îndeplinit atribuțiile. Ea a respins acuzațiile care i-au fost aduse și a afirmat că își va continua activitatea până când o decizie oficială va fi luată de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

În contextul acestor evenimente, foști elevi ai școlii s-au solidarizat cu profesorii care au cerut demiterea directoarei, lansând o campanie de susținere sub sloganul “Arta se face în liniște”. Mesajele lor emoționante au evidențiat legătura puternică cu școala și au pledat pentru găsirea unei soluții care să asigure o atmosferă propice învățământului artistic.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top