fbpx
Connect with us

Se apropie procesul împotriva fostului președinte al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU? Decizia Tribunalului

Se apropie procesul împotriva fostului președinte al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU? Decizia Tribunalului - News Moldova

Vaslui

Se apropie procesul împotriva fostului președinte al CJ Vaslui, Dumitru BUZATU? Decizia Tribunalului

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Tribunalul Vaslui se pregătește să demareze procesul împotriva fostului președinte de CJ, Dumitru Buzatu, în urma acuzațiilor grave de corupție. După mai multe săptămâni de așteptare și speculații cu privire la momentul începerii procesului, instanța de la Vaslui pare să pregătească terenul pentru judecata fostului lider județean

Decizia recentă a Tribunalului Vaslui, de a lăsa în pronunțare măsurile și excepțiile judecătorului de cameră preliminară, prefigurează începutul unui proces care ar putea să nu se prelungească pe termen lung, așa cum s-au temut apărătorii lui Buzatu. În lumina acuzațiilor de corupție, în care fostul președinte este suspectat că ar fi primit mită, procesul s-ar putea încheia relativ rapid, în doar câteva termene de judecată.

Rechizitoriul întocmit de procurori detaliază modul în care Buzatu ar fi pretins și primit sume importante de bani în schimbul favorizării unei anumite companii în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene. Acesta ar fi primit mită în schimbul adaptării concluziilor unei expertize tehnice și pentru intervenții presupuse în favoarea aceleiași companii.

Încercările lui Buzatu de a evita arestul preventiv au fost respinse până acum de instanțele competente, iar dosarul său a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Vaslui, împreună cu propunerea de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Biroului de Operațiuni Speciale Iași în desfășurarea anchetei. Totuși, trebuie să subliniem că această etapă a procesului penal nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, conform Codului de procedură penală.

În așteptarea primei ședințe de judecată, care ar putea avea loc în următoarele săptămâni, atenția publicului și a mediului juridic rămâne concentrată pe evoluția acestui caz complex de corupție în administrația publică locală.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top