fbpx
Connect with us

Șeful Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice Huși plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Șeful Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice Huși plasat sub control judiciar pentru 60 de zile - News Moldova

Vaslui

Șeful Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice Huși plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Cătălin Ciobanu, managerul Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice Huși, a fost reținut de către autoritățile de poliție pentru o perioadă de 24 de ore și ulterior a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile

Ciobanu este acuzat de trei infracțiuni: „folosirea funcției în scopul favorizării unor persoane”, „deturnarea licitațiilor publice” și „fals în declarații”. Potrivit anchetatorilor, Ciobanu ar fi utilizat fondurile alocate pentru achiziționarea de bunuri la prețuri supraevaluate. Produsele destinate utilizării în cadrul centrului erau procurate cu un adaos semnificativ, de la firme controlate de membrii familiei sale.

Poliția din Vaslui a efectuat percheziții la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice Huși și la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui acum două luni. În urma investigațiilor, s-a stabilit că în perioada 2019-2023, un bărbat în vârstă de 50 de ani, în calitate de conducător al unei unități subordonate unei instituții publice, ar fi aprobat documente pentru achiziționarea diverselor produse destinate utilizării în cadrul unității, prin intermediul unei societăți comerciale deținute de membrii familiei sale. Pe 13 martie 2024, în urma probei adunate, poliția a reținut persoana vizată pentru 24 de ore. A doua zi, aceasta a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ancheta continuă sub supravegherea Parchetului pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale a individului.

Tiberiu Mirică, fostul director al Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Vârstnice Huși acum mai bine de zece ani, a afirmat că a fost concediat de către Ionel Armeanu Ștefănică după ce a descoperit mai multe ilegalități, inclusiv implicarea lui Cătălin Ciobanu. Mirică l-a acuzat pe Ciobanu că și-a promovat rudele ca patroni ai unor firme pentru a câștiga licitațiile de la Protecția Copilului. Astfel, cumnatul lui Ciobanu, Andrei B., a fost desemnat patron al firmei SC Dorsil Com, cu sediul în comuna Grumezoaia, iar socrul său, Alexandru B., patronează firma „Decas” din Hurdugi, care, de asemenea, a avut contracte cu Protecția Copilului. Mirică a prezentat detalii despre modul în care banii publici erau cheltuiți la DGASPC Vaslui, arătând că până în iunie 2009, centrul din Huși era aprovizionat de firma Dorsil – Com SRL cu produse de curățenie la prețuri mult supraevaluate. De asemenea, produsele de curățenie  furnizate de firma „Decas” SRL, erau transportați cu autoturismele destinate Centrului de Recuperare și Reabilitare al Persoanelor cu Handicap Huși, administrat de un asociat al lui Ciobanu și patronul firmei „Decas”, care este cumnatul acestuia, relatează Vremea Nouă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top