fbpx
Connect with us

SITUAȚIE INEDITĂ în politica VASLUIANĂ! GRUPURILE POLITICE din legislativul primăriei caută o SOLUȚIE

SITUAȚIE INEDITĂ în politica VASLUIANĂ! GRUPURILE POLITICE din legislativul primăriei caută o SOLUȚIE - News Moldova

Vaslui

SITUAȚIE INEDITĂ în politica VASLUIANĂ! GRUPURILE POLITICE din legislativul primăriei caută o SOLUȚIE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Situație fără precedent în Consiliul Local al municipiului Vaslui, unde majoritatea fragilă de până acum, atârnată, ce-i drept, într-un singur om (un consilier al grupului PNL – USR) a fost anulată, după demisia consilierului care făcea ca raportul din CL Vaslui să fie de 12 la 11, în favoarea grupului PNL – USR

Demisia consilierului Vasile Filipescu, USR-PLUS, din Consiliu Local a generat un raport de 11 la 11 între consilierii PNL – USR și cei de la PSD, ceea ce pune în mare dificultate votarea proiectelor de hotărâre, dacă cele două tabere vor continua să își arate una alteia câte o demonstrație de… ambiție.

Așa s-a întâmplat la cea mai recentă ședință a CL Vaslui, din data de 30 iunie. Grupul membrilor social-democrați s-a abținut să voteze primul proiect, chiar cel care cerea constatarea de drept a încetării mandatului consilierului USR – PLUS demisionar, iar situația s-a blocat și proiectul nu a putut să treacă. De aici și până la o supărare generalizată nu a mai fost decât un pas. Consilierii USR-PLUS au decis să nu mai participe la votarea celorlalte proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, într-un fel de protest față de decizia membrilor PSD de a se abține la votarea primului proiect de hotărâre.

SITUAȚIE INEDITĂ în politica VASLUIANĂ! GRUPURILE POLITICE din legislativul primăriei caută o SOLUȚIE - News Moldova

S-a creat, așadar, o situație tensionată, în care acuzele s-au aruncat de la o parte la alta. Consilierii USR-PLUS i-au acuzat pe colegii din PSD că din cauza lor s-a blocat activitatea Consiliului, însă același lucru le-a fost reproșat lor de colegii social-democrați. Zadarnic a intervenit primarul VASILE PAVĂL, pentru potolirea spiritelor și pentru a le reaminti consilierilor că pe ordinea de zi sunt proiecte foarte importante, care vizează inclusiv proiecte europene, cu termen clare și urgente, căci aleșii nu s-au oprit din contre și nu au cedat până la sfârșit. 

Primarul Pavăl, supărat pe consilierii din CL Vaslui: ”Dacă intrăm și noi în blocaj, aparatul de specialitate, dumneavoastră, consilierii ce faceți?! E corect acest lucru?”

SITUAȚIE INEDITĂ în politica VASLUIANĂ! GRUPURILE POLITICE din legislativul primăriei caută o SOLUȚIE - News Moldova

„N-am aprobat nicio hotârăre. Dacă nu deblocați situația, conform Codului Administrativ să nu cumva să… Ordinea de zi nu este întâmplătoare. Au fost proiecte care fac referire la activitatea noastră în municipiu. Ați periclitat desfășurarea unor evenimente. Nu mai am timp să fac licitații, funcționarea creșelor. Ați periclitat atragerea unor sume din fondurile europene, locurile de case care se dau la tineri. Dacă intrăm și noi în blocaj, aparatul de specialitate, dumneavoastră, consilierii ce faceți?! E corect acest lucru? Totul dintr-o chestiune politică. Care este rezultatul după șase ore de ședință astăzi? Și o parte și alta văd că îi respectați tare pe vasluieni! Vă înșelați dacă credeți că așa îi atrageți pe vasluieni!”, a spus VASILE PAVĂL, primarul municipiului Vaslui. 

Cel mai probabil, proiectele se vor supune discuțiilor și votului într-o ședinăț viitoare, însă rămâne de văzut cum se va rezolva acest ”echilibru” de 11 la 11 din CL Vaslui, dintre taberele consilierilor PNL – USR și respectiv PSD, care, în timp, se anunță a fi unul destul de… provocator.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top