fbpx
Connect with us

Stadiul lucrărilor de pe varianta de ocolire a Bârladului. Când se anticipează finalizarea lucrărilor?

Stadiul lucrărilor de pe varianta de ocolire a Bârladului. Când se anticipează finalizarea lucrărilor? - News Moldova

Vaslui

Stadiul lucrărilor de pe varianta de ocolire a Bârladului. Când se anticipează finalizarea lucrărilor?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Lucrările pe Varianta de Ocolire a Bârladului înregistrează un progres semnificativ în luna august 2023, atingând un nivel de peste 66-67%

Compania responsabilă de execuția proiectului, SC Concelex București, a concentrat eforturile în acestă lună asupra suprabetonării, armăturii și terasării majorității podurilor și podețelor, cu excepția viaductului nord. Un pas important a fost reprezentat și de turnarea covorului asfaltic, iar semnele preluării pentru laborator au fost observate.

Ștefan Liviu Stanciu, care furnizează imagini aeriene de pe șantier, a prezentat ultimele evoluții într-un material video postat pe 13 august, inclusiv o vizită a experților care controlează lucrările. Importanța strategică a acestei variante de ocolire este subliniată de Stanciu, care evidențiază beneficiul major al reducerii traficului urban și a legăturii directe cu județele din nord-estul țării.

Această inițiativă are un impact pozitiv asupra regiunii, deoarece va scurta timpul de călătorie și va facilita mobilitatea în zona de nord-est, acoperind județele Vaslui, Iași și Botoșani. La momentul actual, Varianta Ocolitoare a Bârladului este în plină activitate, cu peste 200 de muncitori și 90 de utilaje implicate în procesul de construcție.

Asocierea dintre SC Tehnic Asist SRL și SC X-Way Infrastructure SRL, antreprenorul actual, a atins un stadiu avansat de aproximativ 66%. CNAIR și DRDP Iași au subliniat angajamentul pentru menținerea calității și eficienței în acest proiect de importanță regională. Imaginile recente de pe șantier reflectă evoluția lucrărilor și eforturile constante depuse pentru respectarea termenelor de execuție.

În plus, lucrările au început în zona Poligonului Militar, iar pe parcursul Variantei de Ocolire vor fi construite două parcări de scurtă durată și diverse elemente de infrastructură, precum poduri, podețe și sensuri giratorii. Chiar dacă există îndoieli cu privire la termenul estimat de finalizare la 1 decembrie, 2023, firma Concelex depune eforturi remarcabile pentru a accelera ritmul lucrărilor și pentru a duce la bun sfârșit acest proiect esențial pentru comunitate și conexiunile regionale.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top