fbpx
Connect with us

STRIGĂT DE AJUTOR! O mamă din VASLUI își vinde casa pentru ȘEDINȚELE de CHIMIOTERAPIE

Vaslui

STRIGĂT DE AJUTOR! O mamă din VASLUI își vinde casa pentru ȘEDINȚELE de CHIMIOTERAPIE


 Florentina Radu, o femeie de 45 de ani, mamă a doi copii, se luptă pentru viața ei după ce a fost diagnosticată cu cancer uterin în stadiul III

La îndemnul fiicei sale, Florentina a făcut un control ginecologic. Inițial a crezut că este vorba despre o simplă incontinență urinară. Veștile aveau să îi dea însă viața peste cap.

„Familia mea a refuzat să creadă diagnosticul medicilor chiar și după prelevarea biopsiei. Copii mei au început să plângă. Nu concepeau așa ceva. Sunt foarte afectați! Ei încearcă să fie puternici pentru mine, mă încurajează, îmi spun că totul va fi bine, dar eu știu ce e în sufletul lor. Ștefania are 21 de ani, iar Andrei doar 13,” povestește Florentina, cu lacrimi în ochi.

Au urmat zeci de ședințe de radioterapie, chimioterapie și brahiterapie, dar, din păcate, tratamentul nu a dat roade. La nici o săptămână de la recoltarea biopsiei, Florentina a început să piardă sânge, fiind internată de urgență în spital și supusă unei intervenții laparoscopice.

News Moldova îți recomandă și ...   Municipiul HUȘI va beneficia de un TEATRU local profesionist

Am făcut radioterapie și urma să mă operez. În urma unui examen RMN am aflat însă că m-am umplut cu metastaze, iar intervenția chirurgicală nu mai era posibilă. Medicii mi-au spus să merg acasă, să-mi petrec ultimele luni din viață cu familia. Nu îmi mai dădeau nicio șansă de supraviețuire. Nici eu, nici soțul, nici copii n-am acceptat verdictul cadrelor medicale și am căutat soluții în străinătate. Am gasit o clinică în Istanbul. Aici am putut să văd și mi s-a explicat exact ce mi se întâmplă. Aveam tumori chiar și pe plămâni, pe esofag. După trei luni de tratament, metastazele s-au sfărâmat”, a mărturisit Florentina.

O singură ședință de citostatice costă 4.500 de euro, iar tratamentul complet depășește 38.000 de euro, sume mult prea mari, pe care Florentina și familia sa nu și le pot permite, ceea ce a condus la un gest extrem: aceștia au scos casa la vânzare.

News Moldova îți recomandă și ...   Locuințe mistuite de flăcări la VASLUI, din cauza improvizațiilor electrice, făcute de ”meșteri de ocazie”

Eu sunt casnică. Doar soțul lucrează. Am cheltuit foarte mulți bani pe cazare, mâncare, transport până aici în Turcia, medicamente, plus chimioterapia. De două luni de zile ne-am scos casa la vânzare, dar până acum nu am găsit un cumpărător. Nu știm ce vom face dacă nu se va vinde, cu ce vom plăti tratamentul. Nu știm nici ce vom face dacă se vinde, unde vom locui”, a explicat femeia.

Oameni obișnuiți ajung uneori în situații neobișnuite. Viața te pune în tot felul de situații disperate. Solidaritatea face însă minuni. De-a lungul anilor am reușit să ajutăm sute de oameni să lupte pentru viața lor. O vom face și de această dată, cu ajutorul vostru! Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” o poate ajuta pe Florentina să aibă o șansă reală la vindecare și să se întoarcă sănătoasă la cei dragi! Nu contează suma, contează să îi fim alături, a declarat Vlad Plăcintă, președinte Asociația „Salvează o inimă”.

News Moldova îți recomandă și ...   Dumitru BUZATU, președintele CJ VASLUI: ”Descentralizarea aduce BENEFICII, pentru că este mult mai aproape de dorințele oamenilor”

Persoanele care doresc să doneze găsesc informațiile de care au nevoie mai jos:

Denumirea entității: Asociația „Salvează o inimă”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Florentina Radu”, au mai transmis reprezentanții Asociației.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top