fbpx
Connect with us

Noi detalii în cazul tragediei din Mangalia: Înmormântarea tinerei ucise și declarații șocante din partea fratelui victimei

cccccccc - News Moldova

Vaslui

Noi detalii în cazul tragediei din Mangalia: Înmormântarea tinerei ucise și declarații șocante din partea fratelui victimei


Alina Ciobanu, o tânără în vârstă de 18 ani, a fost tragic ucisă de cea mai bună prietenă într-un incident în Mangalia. Rudele Alinei au luat trupul ei de la morga din Mangalia și pregătesc înmormântarea în satul Buda din județul Vaslui

Atât familia Alinei, cât și mama Loredanei, sunt devastate de durere și nu pot înțelege cum a avut loc această tragedie.

Alina, fata din Vaslui găsită moartă și desfigurată de cea mai bună prietenă, venise la mare pentru a lucra pe perioada verii

Loredana Atănăsoaie, o tânără în vârstă de 18 ani din Cozmești, județul Vaslui, este acuzată că și-a omorât cea mai bună prietenă, Alina Ciobanu, ceea ce a adus suferință în două familii și a șocat întreaga țară. Cele două fete au fost prietene încă din copilărie, fiind vecine și colegine de școală.

În dimineața zilei de 6 august 2023, Alina a fost găsită aruncată sub o bancă într-un parc din Mangalia, după ce fusese ucisă și mutilată. Cei doi elevi, care urmau să intre în ultimul an de liceu, lucrau ca cameriste în hotelul “Narcis” din Saturn, în timpul verii.

Tânăra din Vaslui care și-a UCIS și DESFIGURAT cea mai bună prietenă, plasată în arest preventiv pentru 30 de zile

Motivul crimei care a avut loc în hotelul unde lucrau, denumit “Semiramis” din Saturn, rămâne încă neclar. Loredana susține că a decis să dezvăluie adevărul despre Alina față de prietenul acesteia din Vaslui, dar cei care le cunoșteau consideră că Loredana nu spune întreaga poveste și ar putea avea propriile secrete ascunse.

În dureri sfâșietoare, familia Alinei dezvăluie că tânăra a povestit că Loredana a avut un comportament extrem de agresiv în ultima perioadă: o hărțuia și o critica constant, făcând-o să se simtă atât de rău încât Alina luase hotărârea să se întoarcă acasă în ziua de duminică, exact în momentul în care tragicul eveniment a avut loc.

News Moldova îți recomandă și ...   Vasluianca Ana Maria Matran performanță excepțională la Campionatul European de Canotaj pentru Tineret

„Loredana începuse să se destrăbăleze pe acolo, se considera superioară. Alina trebuia să îi păstreze aceste secrete, dar recent i-a spus că nu mai poate să i le ascundă atâta, pentru că era presată de iubitul ei. Loredana era invidioasă că Alina nu se lua după ea, avea un iubit cuminte“, a povestit fratele victimei, Marius Ionuț Ciobanu. Băiatul a sosit la morga din Mangalia cu rochia de mireasă pe care Alina urma să o poarte la înmormântare.

„Sora mea voia să meargă la facultate, să se facă polițistă. Avea note foarte bune la școală, era o fată responsabilă. Și acasă era foarte harnică, spăla, făcea de mâncare“, a povestit fratele Alinei, căreia o firmă de construcții din Vaslui îi acorda o bursă lunară pentru a-și continua studiile.

Mama Alinei susține că fiica sa a hotărât să lucreze pe litoral la insistențele Loredanei.

„Ultima oară când am vorbit cu Alina a fost de ziua mea, joi, 3 august, mi-a spus că vine acasă și o așteptam. Loredana a luat-o la Constanța. Alina mi-a spus că s-a certat o dată cu ea și nu a mai lăsat-o să intre în cameră. Avea invidie pe Alina, că vorbea cu un băiat“, a declarat femeia îndurerată, cuprinsă de remușcări și pentru viața grea pe care a dus-o lângă bărbatul alcoolic și violent care îi bătea pe toți.

Familiarizată cu faptul că Alina avea o comunicare regulată cu iubitul ei, Sergiu, și că acesta o aștepta acasă duminică, Loredana a trimis mesaje de pe telefonul victimei. Scopul era să creeze impresia că Alina îl părăsise și plecase singură în parc, iar acolo fusese ucisă de altcineva.

News Moldova îți recomandă și ...   Dumitru Buzatu (PSD) intervine în scandalul azilelor: „O manevră politică, există o țintă prestabilită!”

„Eu am vorbit cu Alina până la ora 2.00. Mi-a zis că vrea să se culce. Pe la ora 4.30 mi-a dat mesaj că vrea să se despartă de mine, că m-a înșelat. Când am văzut asta, mi-am dat seama că nu e ea. Am tot insistat să îi scriu și să o sun și pe la ora 4.47 mi-a scris că pleacă acasă, că fumează o țigară pe o bancă în parc și că așteaptă să vină taxiul. Mi-a scris: «Ai grijă, Sergiu!». Când am văzut mesajele astea, am încercat din nou să o sun. Am văzut că nu răspunde și i-am dat mesaj colegei ei, Loredana, care mi-a zis că a plecat cu o geantă, dar nu știe unde“, a povestit Sergiu Rangu, iubitul Alinei.

Alina nu avea o parolă pentru telefonul ei, iar Sergiu suspectează că Loredana a deblocat telefonul și a scris mesajele.

„Alina scria corect, punea virgule, iar mesajele de acum nu erau scrise așa. Simțeam că s-a întâmplat ceva, dar nu m-am gândit absolut deloc că nu mai e în viață. Loredana era geloasă că Alinei îi era bine, era fericită, eu nu mă comportam urât cu ea“, a adăugat tânărul.

Elevele frecventau Liceul “Ștefan Procopiu” din Vaslui. Diriginta lor menționează că fetele formau o prietenie strânsă, dar se distingeau prin diferențe semnificative: Alina era extrovertită, „o fată veselă, plină de viață”, în timp ce Loredana era o fată „introvertită, retrasă, liniștită”.

Conform declarațiilor dirigintei, ambele eleve s-au comportat exemplar în ceea ce privește disciplina școlară, au avut o prezență regulată la cursuri și au obținut rezultate excelente în studii.

„În ultima săptămână de școală mi-au spus că vor să plece la muncă în Mangalia. Le-am urat succes, le-am spus să aibă grijă de ele și să ne revedem cu bine la toamnă. De când am aflat ce s-a întâmplat, stau și mă gândesc cum a crezut Loredana că asta ar fi ultima soluție să rezolve o problemă! Este de neînțeles! A dat dovadă de un sadism incredibil. Cred că a mai fost cineva în spate. Loredana părea ușor de influențat, în schimb Alina, nu“, a mai afirmat diriginta Elena Calu.

News Moldova îți recomandă și ...   Un bârlădean și-a tăiat plămânul cu flexul

În locuința familiei Loredanei, o mamă este cuprinsă de tristețe. Nimeni nu reușește să înțeleagă cum fiica a putut să comită un act atât de brutal împotriva celei care îi era cea mai apropiată prietenă.

„Au crescut împreună de mititele, nu știu ce s-a întâmplat acolo, nu pot să-mi dau seama de ce a făcut asta. Sunt terminată, nu mai pot! Se mai certau, dar se împăcau, au stat și în chirie amândouă. Nu mai sunt bună de nimic. Loredana nu era violentă, din contră, se înțelegea bine cu Alina, învățau amândouă, stăteau în aceeași bancă. Știu că s-au certat, se schimbaseră la muncă, ca să nu se mai întâlnească, una era de dimineață, cealaltă era după-amiază. Ce s-a întâmplat acolo, nu pot să îmi dau seama. Săraca mama Alinei, suntem terminați. A nenorocit două familii copila asta! Doamne!“, suspină Petronela Săndulachi, mama Loredanei.

Loredana Atănăsoaie a fost plasată în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Chiar dacă a recunoscut vina și a dat semne de regret, consecințele sunt ireversibile.

Trupul neînsuflețit al Alinei Ciobanu a fost depus în sicriu la capela Bisericii “Sfântul Nicolae” din Vaslui, oferind astfel o ocazie pentru cunoscuți și prieteni de a-și lua un ultim rămas bun.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top