fbpx
Connect with us

Trei persoane aflate în îngrijire la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au DECEDAT, iar alte 30 au fost SPITALIZATE după ce au consumat pește la o mănăstire

img 4 - News Moldova

Vaslui

Trei persoane aflate în îngrijire la Spitalul de Psihiatrie Murgeni au DECEDAT, iar alte 30 au fost SPITALIZATE după ce au consumat pește la o mănăstire


Este alertă la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei persoane au pierit, iar alte 30 au fost aduse la Unitatea de Primiri Urgențe, din cauza unei substanțe toxice provenită din alimente

Un caz deosebit de grav a avut loc la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți au decedat și unul se află în stare critică din cauza unei intoxicații alimentare severe. Alți 20 de pacienți și 10 angajați au fost transportați de urgență la spitalele din Bârlad și Vaslui, folosind ambulanțe pentru victime multiple furnizate de ISU.

O echipă de criză a fost formată la nivelul Ministerului Sănătății pentru a gestiona această situație de urgență, care a avut consecințe tragice și a dus la decesul a trei pacienți. Măsuri drastice au fost luate la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, inclusiv recomandarea primarului Eduard Cazacu de a nu se mai folosi apa de la robinet. Cauza exactă a acestui incident este în curs de investigare, iar echipajele de inspecție de la DSVSA și DSP Vaslui au prelevat mostre de la spital și de la Mănăstirea Florești pentru a identifica substanța toxică responsabilă de decesele celor trei persoane.

ISU, DSP, DSVSA, Ambulanța, Poliția, Prefectura și personalul medical din mai multe spitale au intrat în stare de alertă în urma acestui caz fără precedent în Vaslui. Incidentul a început miercuri seara, când pacienții de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni au început să prezinte simptome grave. O afecțiune misterioasă a provocat diaree severă urmată de vărsături și decesul prin stop cardio-respirator.

Trei persoane au murit într-un interval de o oră, iar altele au fost grav afectate. O echipă de criză a fost imediat activată la nivel local și central, iar 30 de pacienți care au manifestat simptome similare au fost transferați la Bârlad și Vaslui pentru tratament. Până când rezultatele analizelor de laborator nu vor fi disponibile, se presupune că toxina periculoasă ar putea proveni din alimente pe bază de pește.

DSP Vaslui a prelevat probe de la Spitalul Murgeni pentru a le trimite la analize la Institutul de Medicină Legală Iași. De asemenea, inspectorii DSVSA s-au deplasat la Mănăstirea Florești pentru a colecta mostre din hrana servită acolo. Autoritățile verifică autorizațiile sanitare ale mănăstirii pentru bucătărie și activitatea de catering. Există presupuneri că administratorul spitalului ar fi primit alimente fără o origine controlată și certificată, iar gestul caritabil al călugărilor de la mănăstire ar putea avea consecințe grave.

Există suspiciuni că toxina mortală ar putea proveni atât din hrana furnizată de mănăstire, cât și din conservele de pește servite pacienților la cină.

Primarul orașului Murgeni, Eduard Cazacu, s-a deplasat de urgență la spital și a luat decizii drastice pentru siguranța pacienților, potrivit jurnaliștilor de la Vremea Nouă.

Probe au fost ridicate din alimente și apă pentru a investiga sursa acestui incident, datele de valabilitate ale produselor consumate fiind verificate în cadrul investigației.

Starețul mănăstirii Florești respinge posibilitatea ca hrana oferită pacienților să fie sursa acestei tragedii.

Ministerul Sănătății a fost informat despre situația de urgență și a organizat o echipă de criză pentru a gestiona acest caz. Transferul pacienților la spitalul din Bârlad și prelevarea de probe pentru analize au fost coordonate de autoritățile sanitare centrale în colaborare cu instituțiile implicate.

Această situație tragică a generat o mobilizare amplă a autorităților și a reprezentanților din domeniul medical pentru a investiga și gestiona consecințele acestei intoxicații alimentare grave.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top