fbpx
Connect with us

Un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat în județul Vaslui din cauza vremii extreme. Au fost confirmate 16 victime

Autocar rasturnat iarna drum zapada troieni accident 1024x536 1 - News Moldova

Vaslui

Un autocar cu 40 de persoane s-a răsturnat în județul Vaslui din cauza vremii extreme. Au fost confirmate 16 victime


Vremea extremă a afectat puternic județul Vaslui, unde duminică, 26 noiembrie, un accident rutier s-a petrecut pe Drumul European 581, între Sârbi și Stâna Costești

Vântul a îndepărtat mai multe autoturisme de pe șosea, inclusiv un autocar cu 40 de pasageri.

Șoferul autocarului care s-a răsturnat duminică dimineața pe DE 581, între Sârbi și Stâna Costești, a relatat polițiștilor că, în timp ce se deplasa de la Bârlad spre Crasna, a simțit cum vântul extrem de puternic împinge spatele autocarului de pe șosea. Alte vehicule au întâmpinat aceeași problemă, dar, din fericire, nicio persoană nu a suferit răni grave.

În urma răsturnării autocarului, inițial, 12 pasageri au fost transportați la spitalul din Bârlad cu leziuni ușoare. Ulterior, alți patru pasageri, găzduiți într-o pensiune din apropiere, au resimțit dureri și au solicitat transferul la spital. Astfel, un total de trei bărbați și 13 femei, cu vârste cuprinse între 19 și 62 de ani, au fost aduși la unitatea medicală din Bârlad.

„Din fericire, în cadrul acestui accident nu am avut persoane încarcerate, nu au fost implicați copii, nu am avut gravide, nu au fost pacienți în stare foarte gravă și mai ales, nu au fost persoane decedate”, a declarat dr. Andrei Constantin din cadrul ISU Vaslui.

Cele 16 victime care au fost aduse la spitalul din Bârlad au determinat o mobilizare exemplară a personalului medical al unității. Potrivit managerului Ciprian Feraru, de la ora 13:15, s-a declanșat planul alb de intervenții la spital. S-au mobilizat resurse umane de la domiciliu, 19 persoane, medici, asistenti, infirmieri, brancardieri, majoritatea din CPU, Ortopedie, Chirurgie, CCPR și Radiologie.

„Victimele au fost evaluate pluridisciplinar, radiologic, ortopedic și chirurgical, urmând a se decide conduita terapeutica în funcție de rezultatele la investigatiile radiologice. În momentul comunicatului, 4 persoane pleacă la domiciliu cu recomandări de tratament, iar la 2 pacienti s-a internat în Chirurgie și Ortopedie. Au răspuns solicitarii de urgență și au venit de la domiciliu 6 medici, 7 asistenti medicali din CPU, 1 asistent Radiologie, 4 infirmiere si 1 brancardier din CPU. Planul alb a fost coordonat de managerul unitatii, directorul medical si directorul de îngrijiri. Apreciem efortul depus de dr. Gramaticu Vladimir, dr. Terchi Diana, dr. Radu Marius, dr. Oanea Georgel, dr. Nițu Mihai, dr. Cojocari Vasile, dr. Boca Constantin, dr. Rotaru Ion, dr. Nechifor Ionela, dr. Eșanu Anda Marina, dr. Tacu Oleg, dr. Manolache Cătălina. Mulțumim tuturor pentru profesionalism si mobilizarea exemplară”, a transmis managerul Ciprian Feraru.

Potrivit reprezentaților IPJ Vaslui, șoferul autocarului răsturnat pe DE 581 era din județul Vaslui și efectua o cursă pe ruta Lugoj – Chișinău.

“La data de 26 noiembrie 2023, ora 12.10, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, între localitățile Sârbi și Stâna Costești, județul Vaslui, pe drumul european DE 581, s-a produs un eveniment rutier soldat cu victime omenești. În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că un autocar, înmatriculat în județul Iași, condus de către un bărbat de 41 de ani, din Vaslui, care se deplasa din Lugoj către Republica Moldova, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se pe partea carosabilă.

Conducătorul autocarului, care transporta 40 de pasageri, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În urma evenimentului rutier au rezultat 16 victime, care au fost transportate la spital, în vederea evaluării stării de sănătate. Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier și dispunerea măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat Oana Șopu, purtătorul de cuvănt al IPJ Vaslui. 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top