fbpx
Connect with us

Un bărbat din Vaslui a dat foc casei familiei după ce soția a obținut un ordin de protecție împotriva lui

Un bărbat din Vaslui a dat foc casei familiei după ce soția a obținut un ordin de protecție împotriva lui - News Moldova

Vaslui

Un bărbat din Vaslui a dat foc casei familiei după ce soția a obținut un ordin de protecție împotriva lui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Pe 18 septembrie, la ora 19:23, Sectia 3 de Politie Rurală Bârlad a fost alertată prin intermediul numărului de urgență 112 cu privire la un incident în care un bărbat în vârstă de 48 de ani din Zorleni, a declanșat un incendiu la o casă din localitatea Zorleni, unde locuiau soția și fiul său

Casa a ars în proporție de 50%, femeia si fiul ei au suferit atacuri de panicã.

„Pompierii bârlãdeni au intervenit cu douã autospeciale de stingere cu apã și spumã, precum și o ambulanțã SMURD tip B2 (EPA), pentru limitarea și lichidarea unui incendiu într-o locuințã din localitatea Zorleni, comuna Zorleni.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere violentã în trei camere și exista pericolul de propagare la întregul imobil.

Douã persoane (o femeie în vârstã de 47 ani și fiul acesteia, în vârstã de 19 ani) au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea suferind atacuri de panicã. Victimele au primit primul ajutor în ambulanța SMURD, însã au refuzat transportul la o unitate medicalã.

O a treia persoanã era datã dispãrutã, însã, din fericire, aceasta a fost gãsitã nevãtãmatã, ascunsã într-o toaletã din curte. Pompierii militari au lichidat incendiul în limitele gãsite, reușind salvarea a aproximativ 50% din suprafața imobilului. Au ars bunurile din trei camere și a fost degradatã o suprafațã de circa 50 metri pãtrați de tencuialã.

Cauza probabilã de izbucnire a incendiului a fost acțiunea intenționatã a unei persoane (un bãrbat a folosit un accelerator pentru a incendia locuința)”, a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Potrivit vecinilor și rudelor bărbatului, în vârstă de 50 de ani, acesta fusese emis cu un ordin de restricție valabil 3 luni, interzicându-i să se apropie de soția sa.

Cu toate acestea, în seară precedentă, pare că a luat decizia de a-și pedepsi soția și copilul.

„La data de 14 septembrie, împotriva prezumtivului autor, Judecãtoria Bârlad a emis un ordin de protectie, pe o perioadã de 3 luni. Prezumtivul autor a fost depistat, dupã ce a încercat sã se ascundã, fiind imobilizat de cãtre politisti si transportat la sediul unitãtii de Politie pentru audieri si dispunerea mãsurilor legale.

În cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de nerespectarea mãsurilor dispuse prin ordinul de protectie si distrugere prin incendiere, cercetãrile urmând a fi efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad”, a precizat inspectorul principal de politie Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top