fbpx
Connect with us

Un bărbat din Vaslui anchetat pentru trafic și introducere ilegală de droguri în țară

cocaina - News Moldova

Vaslui

Un bărbat din Vaslui anchetat pentru trafic și introducere ilegală de droguri în țară


Un vasluian a fost prins în flagrant de către procurorii DIICOT Vaslui în timp ce avea asupra sa o cantitate de aproximativ 45 de grame de cocaină, cu intenția de a le vinde clienților din municipiul Vaslui

Acest individ este acum subiectul unei anchete pentru comiterea mai multor infracțiuni grave, printre care se numără traficul de droguri de risc și de droguri de mare risc, precum și introducerea ilegală în țară a acestora.

Ca măsură preventivă, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar viitoarea sa arestare pentru o perioadă de 30 de zile va fi decisă de către judecători.

La data de 9 august 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Vaslui, în urma căreia au fost descoperite și ridicate 45 grame de cocainăunterminal mobil și o cartelă SIM. Ulterior, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere, persoana depistată fiind prezentată la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, în vederea audierii. Din cercetări, a reieșit că persoana bănuită ar fi procurat droguri de mare risc (cocaină) din Marea Britanie și le-ar fi trimis în România, cu intenția de a le comercializa pe raza municipiului Vaslui. În baza probatoriului administrat, față de persoanacerceta a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, aceasta urmând a fi prezentată Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

News Moldova îți recomandă și ...   19 percheziții domiciliare, în această dimineață, în Vaslui. Ce cauze penale sunt vizate

Conform declarațiilor procurorilor DIICOT, se pare că acest bărbat a procurat aceste droguri din Marea Britanie și a încercat să le introducă ilegal în România cu scopul de a le comercializa în zona municipiului Vaslui.

În timpul acțiunii, au fost descoperite și ridicate următoarele: 45 de grame de cocaină, un telefon mobil și o cartelă SIM. După identificarea și însoțirea lui la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, individul a fost audiat în legătură cu aceste infracțiuni grave. Rezultatele inițiale ale investigației arată că bănuitul ar fi organizat importul de cocaină din Marea Britanie în România cu intenția de a le distribui și comercializa în raza municipiului Vaslui.

News Moldova îți recomandă și ...   Un barbat a fost mușcat de un tigru, după ce l-ar fi provocat, la Grădina Zoologică din Bârlad!

Bazându-se pe probele colectate, autoritățile au decis măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar acesta urmează să fie prezentat în fața Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Operațiunea a implicat resurse speciale, inclusiv echipa de la Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor. De asemenea, activitățile desfășurate au beneficiat de sprijinul considerabil al polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, precum și de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui.

News Moldova îți recomandă și ...   Dumitru Buzatu (PSD) intervine în scandalul azilelor: „O manevră politică, există o țintă prestabilită!”

Această cooperare complexă între diferitele unități și echipe de aplicare a legii a permis capturarea suspectului și a drogurilor într-un mod coordonat și eficient, demonstrând capacitatea sistemului de a acționa împotriva infracțiunilor grave și organizate.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top