fbpx
Connect with us

Un copil de cinci ani din Vaslui ajuns la spital cu ruptură de splină după ce ar fi fost agresat de tată

Un copil de cinci ani din Vaslui ajuns la spital cu ruptură de splină după ce ar fi fost agresat de tată - News Moldova

Vaslui

Un copil de cinci ani din Vaslui ajuns la spital cu ruptură de splină după ce ar fi fost agresat de tată

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Polițiștii vasluieni desfășoară investigații în legătură cu un incident în care un copil de cinci ani a fost internat în spital cu o ruptură de splină, după ce ar fi fost bătut de tată

Un cadru didactic a alertat autoritățile după ce a observat semnele de violență pe corpul copilului.

„Secţia 8 Poliţie Rurală Iana, din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad, a fost sesizată de către un cadru didactic din cadrul unei unităţi de învăţământ din comuna Voineşti, cu privire la faptul că, un minor de 5 ani prezintă vătămări specifice unei agresiuni. Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal Bârlad pentru evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale, ulterior fiind transferat la o unitate medicală din municipiul Vaslui. Faţă de un bărbat de 43 de ani, tatăl minorului, a fost emis un ordin de protecţie provizoriu, pe o perioadă de 5 zile. În cauză sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului sesizat şi dispunerea măsurilor legale, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Conform declarațiilor reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Vaslui, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi se află în continuare sub supraveghere medicală în Secția Anestezie Terapie Intensivă.

„Pacientul, un băiat în vârstă de cinci ani, prezenta o ruptură de splină şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale în unitatea noastră. Din fericire, nu a fost necesară îndepărtarea organului. Copilul a fost detubat în cursul zilei de joi, se află în continuare internat în Secţia Anestezie Terapie Intensivă, este stabil şi va rămâne în continuare sub monitorizare”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Laura Ionescu.

Ca urmare a acestei situații, a fost emis un ordin de protecție temporar valabil pentru o perioadă de cinci zile împotriva tatălui în vârstă de 43 de ani al copilului.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Cosmin Andrei, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top