fbpx
Connect with us

Vasile PAVĂL, primarul municipiului Vaslui, nu va mai candida pentru un nou mandat

Vasile Paval primar municipiul Vaslui - News Moldova

Vaslui

Vasile PAVĂL, primarul municipiului Vaslui, nu va mai candida pentru un nou mandat


Actalul primar al Vasluiului, Vasile Pavăl, a confirmat, săptămâna trecută, că nu intenționează să mai candideze pentru un nou mandat. Principalul motiv care a contribuit la această decizie, îl reprezintă, potrivit acestuia, problemele de sănătate cu care se confruntă

Potrivit presei vasluiene, edilul nu a exclus posibilitatea să se răzgândească și să candideze la alegerile din 2024, dacă familia i-o va cere, însă șansele ca acest lucru să se întâmple sunt scăzute. Mai mult, conducerea județeană a PSD a avut deja în vedere stabilirea unui alt candidat în persoana lui Valeriu Caragață, actualul administrator al județului.

Până la alegerile de anul viitor însă, Vasile Pavăl va rămâne un primar activ, prioritatea sa fiind finalizarea proiectelor pe care le-a inițiat.

“Când am depus jurământul la începutul acestui mandat am spus să-mi ajute Dumnezeu să-l duc cu bine la bun sfârșit. La acest obiectiv lucrez acum. Mai departe, e o decizie foarte grea pe care am gândit-o și am luat-o. E timpul să mă opresc și o spun cu toată responsabilitatea. Este decizia mea și consider că așa este cel mai bine pentru că nu stau grozav nici cu sănătatea, nici cu puterea de muncă. E normal să vină și alții. De ce să încurc prea mult? Eu îmi voi face datoria cu fruntea sus până în ultima zi de mandat”, a declarat Vasile Pavăl, în cadrul unei emisiuni TV.

Actualul primar a subliniat faptul că dorește să dedice timpul și celor dragi, dar nu a exclu însă posibilitatea de a mai candida și la anul, dacă aceasta va fi și dorința familiei lui.

“E timpul să stau și eu cu cei dragi, că puțin mai am în față, să mă bucur de oameni, pentru că întotdeauna i-am avut lângă mine. Până atunci mai am de treabă, mai sunt probleme pe care le am de clarificat, de rezolvat. Acum, să nu zicem, dar dacă mă răzgâdesc? Dacă familia îmi va spune, după 40 de ani de muncă, să mai duc un mandat la serviciu? Nu se știe niciodată”!

Vasile Pavăl s-a născut în anul 1956, în localitatea ieșeană Herești. El a absolvit, în anul 1981, Facultatea de Construcții Industriale, Civile și Agricole Iași din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași, fiind repartizat în municipiul Vaslui, ca șef al serviciului de sistematizare, până în anul 1990.

În perioada 1991-2004 a fost numit în funcția de director al societății “Goscom” Vaslui, apoi în cea de viceprimar, în timpul mandatului primarului Victor Cristea. Din 2008 este întâiul edil al municipiului Vaslui, aflându-se la al patrulea mandat de primar din partea PSD.

Potrivit vremeanoua.ro, conducerea organizației județene a Partidului Social Democrat, care se pare căa găsit deja candidatul pentru alegerile din 2024. Ar fi vorba despre Valeriu Caragață, actualul administrator al județului și fost viceprimar al municipiului Vaslui în perioada 2008-2012.

La sfârșitul anului trecut, Valeriu Caragață a candidat pentru funcția de președinte al Organizației Municipale a PSD Vaslui, fiind ales în unanimitate de cei aproape 200 de delegați prezenți la Centrul de Afaceri, locul unde au fost organizate alegerile interne de partid.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top