fbpx
Connect with us

VASLUI, cea mai SĂRACĂ localitate din UE! SALARIILE bugetarilor vasluieni sunt însă comparabile cu media europeană

VASLUI, cea mai SĂRACĂ localitate din UE! SALARIILE bugetarilor vasluieni sunt însă comparabile cu media europeană - News Moldova

Vaslui

VASLUI, cea mai SĂRACĂ localitate din UE! SALARIILE bugetarilor vasluieni sunt însă comparabile cu media europeană


Viață bună pentru bugetarii vasluieni! Cine sunt norocoșii care se lăfăie în salarii de lux

Vasluiul este declarat cel mai sărac oraș al Uniunii Europene, este unul dintre orașele mici ale țării, dar are în schimb o administrație județeană foarte bine remunerată. Salariile de bază ale angajaților din Consiliul Județean încep de la aproape 4.000 de lei lunar și ajung la peste 18.000 de lei.

Odată cu Legea salarizării unitare, impusă de PSD și intrată în vigoare de la 1 iulie 2017, care a dat mână liberă șefilor administrației locale și județene în stabilirea salariilor, veniturile angajaților din consiliile județene și primării au explodat.  Același lucru s-a întâmplat și cadrul Consiliului Județean, unde, în ultimii ani salariile au crescut impresionant de mult.

Potrivit ultimei actualizări de pe site-ul CJ Vaslui, salariul președintelui Consiliului Județean,  Dumitru BUZATU, ajunge la 18.720 de lei la care se adăuga 4.680 de lei, „drepturi pentru activități prestate în proiecte”, adică 25% din salariu. În total, Dumitru BUZATU încasează lunar un salariu brut de 23.400 lei, adică aproximativ 4.900 euro.

VASLUI, cea mai SĂRACĂ localitate din UE! SALARIILE bugetarilor vasluieni sunt însă comparabile cu media europeană - News Moldova 

Analiza salariior încasate de angajații Consiliului Județean

News Moldova vă propune o analiză a salariilor încasate de angajații CJ, de la președintele CJ, Dumitru BUZATU, la vicepreședinții CJ, personal contractual și funcționari publici. La momentul actual,  se cheltuiesc aproximativ 3,5 milioane de euro pentru persoanele angajate în aparatul CJ Vaslui.

Salariu de 23.400 lei pentru președintele CJ Vaslui, Dumitru BUZATU 

Președinte CJ Vaslui - Dumitru BUZATU

Președinte CJ Vaslui – Dumitru BUZATU

Salariul președintelui Consiliului Județean Vaslui a crescut de 4,5 ori în patru ani.  Dumitru BUZATU încasează lunar suma de 18.720 de lei la care se adăuga 4.680 de lei, „drepturi pentru activități prestate în proiecte”, adică 25% din indemnizația lunară. În total, președintele CJ încasează 23.400 de lei lunar, adică aproximativ 4.900 de euro brut. La această sumă se adaugă o indemnizație lunară de hrană de 347 de lei și tichete de masă.

În numai 4 ani, salariul lui Dumitru Buzatu a crescut de la 5.100 de lei la 23.400 de lei pe lună. În 2016, salariul președintelui CJ era de 61.284 de lei, adică 5.100 de lei pe lună. În septembrie 2017, președintele CJ câștiga 16.000 de lei brut pe lună.

Cei doi vicepreședinți încasează fiecare o indemnizație brută în valoare de 16.640 lei 

Vicepreședinte CJ Vaslui - Dan MIHAI

Vicepreședinte CJ Vaslui – Dan MIHAI

Cei doi vicepreședinți ai CJ Vaslui sunt  Ciprian Ionuț TRIFAN și Dan Mihai  MARIAN. Fiecare dintre aceștia încasează lunar o indemnizație brută care depășește 16.600 de lei. La această sumă se adaugă alți 4.160 de lei, adică 25% din indemnziați brută, „drepturi pentru activități prestate în proiecte”. 

Administratorul public al județului câștigă lunar o leafă brută în valoare de 16.557 lei. 

Secretarul județului, Diana Elena URSULESCU, câștigă lunar o leafă care depășește 16.500 lei, la care se adaugă un spor pentru muncă în condiții periculoase în cuantum de 0,5% din indemnizația lunară. De menționat este că toți angajații CJ Vaslui beneficiază de spor pentru lucru în condiții periculoase sau vătămătoare. 

Vicepreședinte CJ Vaslui - Ciprian TRIFAN

Vicepreședinte CJ Vaslui – Ciprian TRIFAN

Salariu arhitectului șef al județului depășește 13.000 de lei lunar. De asemenea, județul Vaslui are și 5 directori, 3 directori executivi, fiecare dintre ei încasând o indemnizație lunară în valoare de 13.333 lei și alți 2 directori executivi adjuncți, fiecare dintre ei încasând o indemnizație lunară în valoare de 12.917 lei. 

Alți angajați ai CJ Vaslui cu salarii imense

Cei 3 șefii de serviciu câștigă lunar 12.002 de lei fiecare, la care se adaugă spor de condiții vătămătoare de 601 lei. Iar un șef de birou încasează 11.440 lei la care se adaugă același spor de condiții vătămătoare de 572 lei. 

Funcționarii publici cu funcție de execuție în cadrul CJ Vaslui au salarii brute cuprinse între 9.629 lei și 3.875 lei. 

Un șofer angajat la CJ Vaslui încasează lunar aproximativ 4.000 de lei lunar.

Angajații pe funcții de execuție în regim contractual se bucură lunar de un salariu brut cuprins între 8.031 lei și 3.499 lei. 

Întreg personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Vaslui, beneficiază în anul 2021 de indemnizaţie de hrană în cuantum de 347 lei/lună. 

Oraș sărac dar cu o administrație publică bogată!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top