fbpx
Connect with us

VASLUIENII vor să își facă un SPITAL NOU, cu finanțare prin PNRR

VASLUIENII vor să își facă un SPITAL NOU, cu finanțare prin PNRR - News Moldova

Vaslui

VASLUIENII vor să își facă un SPITAL NOU, cu finanțare prin PNRR

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Conducerea Consiliului Județean Vaslui a decis ca proiectul privind ridicarea unui spital nou, în spațiul vechii unități medicale de pe strada ”Dr. Ghelerter”, cunoscută sub numele de Spitalul nr. 2 din municipiul Vaslui, să fie depus în cadrul PNRR.

După ce prin fonduri naționale nu s-a putut obține o finanțare de 305 milioane de lei, cu TVA inclus, PNRR-ul este considerat a fi o șansă reală pentru realizarea acestui obiectiv.

Dacă finanțarea va fi posibilă, spun oficialii, tema de proiectare și nota conceptuală va fi adaptată noilor cerințe și anume adaptarea la nevoile actuale ale spitalelor de boli infecțioase, în contextul unei pandemii, prin includerea unei secții dedicate COVID-19, integrată într-o clădire împreună cu secția de boli infecțioase, separat de celelalte secții.

VASLUIENII vor să își facă un SPITAL NOU, cu finanțare prin PNRR - News Moldova

„Ne bazăm pe acel proiect susținut de Primăria Vaslui pentru construcția Spitalului nr. 2. Sperăm să obținem finanțare pentru această investiție. Mulțumim pentru sprijin autorităților locale”, a susținut  Ana Rinder, directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui.

CJ Vaslui și Consiliul Local al municipiului reședință de județ susțin construirea unui nou spital

În urmă cu câțiva ani, administratorii județului Vaslui au inițiat proiectul privind construcția Spitalului Vechi. Astfel, în anul 2014 a fost încheiat un contract de asociere între Consiliul Județean (CJ) Vaslui și Consiliul Local Vaslui, în vederea realizării obiectivului. În iulie 2019, CL Vaslui a aprobat un act adițional la contractul de asociere dintre autoritățile locale și CJ Vaslui, pentru construirea unui spital municipal. Potrivit actului adițional, CJ Vaslui preia de la CL Vaslui documentația realizată, conform asocierii, în vederea implementării investiției. Numai că lucrurile nu au mers în ritmul dorit, din cauza lipsei de finanțare, fiind vorba despre o sumă foarte mare.

În condițiile realizării acestui nou spital, cele trei secții ale unității medicale se vor ridica pe terenul disponibil din curtea Spitalului nr. 2, de pe strada Doctor Ghelerter nr 2, care are o suprafață de 20.936 mp. Conform proiectului, se va construi un spital nou cu 204 paturi în saloane (43 de saloane) și 18 paturi în sălile de tratament. Construcția  va avea o suprafață construită desfășurată de 11.532,83 mp, dar și construcții anexe de 478,46 mp. În proiect sunt prevăzute și construcții de drumuri, alei, parcări, iluminat în incintă și toate celelalte utilități necesare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top