fbpx
Connect with us

VASLUIUL a intrat în FINALĂ pentru titlul de CAPITALA TINERETULUI din ROMÂNIA 2024

defd9d24 99db 49e9 a964 da19c740bc14 845x321 1 - News Moldova

Vaslui

VASLUIUL a intrat în FINALĂ pentru titlul de CAPITALA TINERETULUI din ROMÂNIA 2024


 Vasluiul a intrat în finala competiţiei pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2024

În prima etapă de jurizare au candidat pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2024 oraşele Bistriţa, Oraviţa, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea şi Vaslui.

În urma jurizării, Ploieşti, Oraviţa şi Vaslui merg mai departe în finala competiţiei.

„Începând cu data de 12 iulie începe cea de-a doua rundă, în care oraşele finaliste trebuie să îşi dezvolte dosarul de candidatură până pe 31 august. Oraşul câştigător va fi anunţat la Cluj-Napoca, în 17 septembrie, în cadrul Summitului Tinerilor”, arată sursa citată.

Juriul competiţiei este unul independent, iar anul acesta este format din: Robert Avram (Consiliul Elevilor din România), Emil Boc (Asociaţia Municipiilor din România), Iulia Botar (Graffiti PR), Andrei Coşuleanu (Act for Tomorrow), Marius Cristea (Banca Mondială), Sabina Dimitriu (URBASOFIA), Mihai Dragoş (Consiliul Economic şi Social), Lorela Florescu (Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanţa), Tana Foarfă (Europuls – Centrul de Expertiză Europeană), Mihaela Gîrleanu (Organizaţia Naţională Cercetaşii României), Izabella KacsĂł-Doboly (Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse), Ioana Marzac-Sigarteu (Samsung), Victor Negrescu (Comisia pentru Educaţie, Cultură, Tineret, Sport şi Media din Parlamentul European), Raluca Negulescu-Balaci (Fundaţia UiPath), Corina Pintea (Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat), Andrei Popescu (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale), Dumitriţa Rogojinaru (Delegat de Tineret la ONU), Diana Sabo (Asociaţia DEIS), Oana Tache (Virgin Radio), Oana Ţînţar (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România), Oana Ţoiu (Comisia Tineret şi Sport, Camera Deputaţilor) şi Mihai Vilcea (Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş).

News Moldova îți recomandă și ...   Investiție de 4 milioane euro, prin Institutul Național al Patrimoniului, pentru consolidarea Conacului Emil Racoviță din Vaslui

CONCURS e1657633962585 - News Moldova

Jurizarea candidaturilor se va face în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor şi corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret.

Oraşul câştigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR), şi va deţine titlul de ‘Capitala Tineretului din România’ în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024.

News Moldova îți recomandă și ...   Explozie într-o locuință din Huși. Un bărbat de 44 de ani, transportat cu arsuri la spital

‘Echipa câştigătoare va avea oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri şi încurajând dezvoltarea de idei noi şi inovatoare referitoare la co-crearea şi dezvoltarea oraşului.

Încercând să stabilească noi modele, aceste programe anuale aduc o contribuţie semnificativă la procesul de armonizare a diversităţii urbane, conservând identitatea diversă a comunităţilor, dar promovând în acelaşi timp toleranţa bazată pe comunicare şi acţiune comunitară’, menţionează sursa citată.

News Moldova îți recomandă și ...   Tribunalul Vaslui a decis prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru Dumitru BUZATU, cercetat pentru LUARE DE MITĂ

Programul ‘Capitala Tineretului din România’ funcţionează pe principii similare celor de la Capitala Europeană a Tineretului – titlu deţinut de Cluj-Napoca în 2015 – şi a fost iniţiat de către Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR). Prima ediţie a avut loc în anul 2016, iar primul oraş din România care a purtat acest titlu a fost Timişoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iaşi, iar în prezent, Constanţa poartă acest titlu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top