Connect with us

VASLUIUL, fruntaș în regiunea MOLDOVA, la atragerea de fonduri prin PNDL 2

Vaslui

VASLUIUL, fruntaș în regiunea MOLDOVA, la atragerea de fonduri prin PNDL 2

Județul Vaslui a reușit să atragă în ultimii trei ani, printre cele mai consistente fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Investiții (PNDL) 2

O arată o situație a Ministerului Dezvoltării, care scoate în evidență faptul că, în perioada 2017 – 2022, la Vaslui au fost finanțate prin PNDL 2 nu mai puțin de 257 proiecte de investiții.  Suma primită pentru aceste obiective este de 855, 4 milioane lei. În clasamentul regional, doar județul Suceava a reușit să primească o sumă mai mare pentru finanțarea proiectelor. mai exact 916, 8 milioane lei.  

Cele mai puține fonduri din regiunea Moldova a primit județul Neamț, respectiv 794,04 milioane de lei. Celelalte județe din Moldova au primit, de asemenea fonduri, după cum urmează: Botoșani – 838,01 milioane de lei, Iași – 817,08 milioane lei și Bacău, cu 808,96 milioane lei.

Bani pentru proiectarea și execuția a cinci drumuri județene și un pod peste râul Bârlad

Chiar în penultima zi a anului trecut, respectiv pe 30 decembrie, a fost virată ultima tranșă din finanțările prin  PNDL 2, din județul Vaslui. Consiliul Județean (CJ) Vaslui, de exemplu, a primit banii pentru patru dintre proiectele pe care le derulează și anume suma de 4 milioane de lei. Comunele Pușcași, Viișoara și Vinderei au primit, de asemenea, tranșa de bani pentru lucrările  efectuate în diferitele proiecte finanțate prin PNDL 2. Sumele virate în conturile acestor UAT-uri variază între 201.096 lei și 768.412 lei. 

Fondurile primite la finele anului trecut de Consiliul Județean sunt destinate proiectării și execuției a cinci drumuri județene (DJ 245 C – Băcani – Rădăești – Schitu; DJ 243 C Mărășești – Voinești; DJ 244 L Tăbălăiești – Averești; DJ 244 M Crasna – Albești – Roșiești și DJ 245 E Bulboaca – Deleni – Moreni), dar și pentru consolidarea și reabilitarea unui pod peste râul Bârlad, în comuna Todirești.          

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vaslui

News Moldova LIVE

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Comentarii recente

Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top