Connect with us

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Psihiatrie Murgeni, Vaslui

Vaslui

VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA: Spitalul de Psihiatrie Murgeni, Vaslui

News Moldova va derula o campanie de conștientizare în perioada următoare denumită:

 VENITURI versus REZULTATE în SPITALELE din MOLDOVA

Vom încerca să obținem opiniile pacienților care s-au tratat în unitățile spitalicești din județele Moldovei. În mod constant, News Moldova a prezentat investițiile care se realizează în aceste spitale, însă vrem să aflăm de la pacienți cum apreciază profesionalismul și atitudinea doctorilor cu care au interacționat.

Cum a răspuns sistemul sanitar din Regiunea Moldovei nevoilor dumneavoastre medicale?

Veniturile cadrelor medicale au crescut considerabil în România. S-a ajuns la o situație de normalitate în privința grilelor de salarizare. Cu toate acestea, foarte mulți medici își practică meseria în paralel și la cabinetele medicale private (proprii sau nu). Am primit semnale că tot mai des, la nivel de practică curentă, pacienții care vin pentru tratament în spitalele publice sunt chemați, în urma unui consult sumar, la cabinetele private ale medicilor.

Pacienții sunt obligați astfel să achite pe lângă plățile lunare reținute din salarii și costuri suplimentare la cabinetele medicilor.

Este moral, este deontologic corect și până la urmă cât este de legală această constrângere devenită practică curentă în România??

Vom analiza, prin această campanie, toate spitalele din Regiunea Moldovei, unitate cu unitate și așteptăm mesajele voastre, în privat, pentru a înțelege cu acuratețe amploarea acestui fenomen.

La finalul campaniei, în funcție de mesajele dumneavoastră – a experiențelor pe care le-ați avut în spitale, vom prezenta public concluziile Ministrului Sănătății. 

CONFIDENȚIALITATEA MESAJELOR DUMNEAVOASTRĂ VA FI PE DEPLIN RESPECTATĂ !!

 Asteptăm mesajele Dvs pe adresa de email: office@newsmoldova.ro 

Spitalul de Psihiatrie Murgeni funcționează din 1908

A avut inițial trei pavilioane. avea două secții, boli contagioase și interne. Un medic îngrijea bolnavii care aveau la dispoziție 25 de paturi. Spitalul a evoluat cu mai multe secții, inclusiv chirurgia susținută de doctorul Ion Juvara, o casă de nașteri.

În județul Vaslui sunt arondați 125 000 de persoane la un spital

În 1969, a apărut secția de neurospihiatrie copii cu 50 de paturi. După o evoluție ascendentă în anii 70-90 ( a avut 240 paturi și 7 secții, farmacie, laboratore, 5 autosanitare etc),  din 2002, spitalul a devenit spital de psihiatrie cu o capacitate de 141 de paturi.

Secția de Psihiatrie cronici are 105 paturi,  fiind completată cu compartiment psihiatrie acuți cu 10 paturi, compartiment interne cu 16 paturi, compartiment pediatrie cu 10 paturi, laborator, farmacie, ateliere de întreținere și reparație a instalațiilor și utilajelor, bloc alimentar, birouri, servicii.

În 2016, spitalul a fost la un pas să rămână fără medici specialiști. Județul Vaslui mai are în afara acestui spital, încă 3 cu profil general,  ceea ce înseamnă un spital la 125 000 locuitori.

Starea materială a conducerii Spitalului din Murgeni

SPITALUL DE PSIHIATRIE MURGENI este condus ca manager de juristul Ionel Carp.

Acesta a raportat în declarația de avere  în anul 2021, un teren agricol moștenit, 2 apartamente cumpărate având din fiecare o cotă de 50%, un Volkswagen Golf din 2012, a vândut un autoturism cu 35 000 (probabil lei sau euro, nu este precizată moneda tranzacției).

Are în conturi o sumă totală de aproape 74 441 RON. A avut alături de soție, venituri cumulate de 218 792 RON.

Directorul financiar-contabil Iuliana Boidache deține, în declarația de avere un automobil Dacia Sandero din 2017, are un credit de 50 000 RON și a obținut venituri de 85094 RON în 2021.

Așadar, Spitalul din Murgeni este o umbră a spitalului de altă dată. Are la jumătate numărul de paturi în raport cu anul 1969 și numai una din cele 7 specializări maximul de specializări pe care le-a avut în cei 114 ani de istorie


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vaslui

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top