fbpx
Connect with us

Primarul Iașului, Mihai Chirica, trimis în judecată în dosarul VERANDA

Primarul Iașului, Mihai Chirica, trimis în judecată în dosarul VERANDA - News Moldova

Iasi

Primarul Iașului, Mihai Chirica, trimis în judecată în dosarul VERANDA

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT  în dosarul denumit generic „Veranda”, care a fost înregistrat la Curtea de Apel și vizează acuzații privind emiterea ilegală a 8 autorizații de construire, în beneficiul omului de afaceri Cristin Zămosteanu

Aproximativ 30 de inculpați, printre care și angajați ai municipalității, sunt implicați în acest dosar și vor trebui să răspundă la acuzații precum fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurparea funcției, delapidare și spălare de bani.

Ancheta inițială a procurorilor s-a concentrat asupra modului în care firma lui Zămosteanu, M.Chim SRL, ar fi eludat plata taxelor și impozitelor în valoare de peste 12 milioane euro către bugetul de stat. Cercetările s-au extins ulterior și asupra acțiunilor unor angajați sau oficiali din administrația publică.

În acest dosar sunt implicați doi dintre oamenii de încredere ai lui Chirica: arhitectul șef, Alexandru Mustiață, și directorul Direcției Juridice, Cristina Oțeleanu, ambii având calitatea de inculpați și într-un alt dosar penal. De asemenea, alături de aceștia, fostul arhitect șef al Municipiului Iași, Raluca Mocanu, se numără printre cei trimiși în judecată în acest caz.

Veranda” este al doilea dosar în care a fost trimis în judecată Mihai Chirica în acest an.  În februarie, primarul Iașului a fost trimis în judecată în  dosarul „Flux”. În alt  dosar, ”Skoda”, în care a fost judecat primarul Iașului până în 2023, , instanța a dispus încetarea procesului penal deoarece faptele s-au prescris.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top