fbpx
Connect with us

IAȘUL va intra in LOCKDOWN? Propunerea primarului Mihai CHIRICĂ SUSȚINUTĂ de Managerul Spitalului de Boli Infecțioase

IAȘUL va intra in LOCKDOWN? Propunerea primarului Mihai CHIRICĂ SUSȚINUTĂ de Managerul Spitalului de Boli Infecțioase - News Moldova

Iasi

IAȘUL va intra in LOCKDOWN? Propunerea primarului Mihai CHIRICĂ SUSȚINUTĂ de Managerul Spitalului de Boli Infecțioase

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


„Aș lua o decizie foarte radicală (…) aș pune lockdown măcar două săptămâni, pentru stabilizarea sistemului medical, oprirea răspândirii COVID și pentru luarea unor măsuri în condiții speciale”

Declarația primarului vine în contextul în care spitalele din Iași sunt sufocate de pacienți COVID, iar în secțiile de Terapie Intensivă nu mai există niciun pat liber. Mihai Chirica crede că un lockdown ar putea reduce rata de infectare din județ, care, marți, a ajuns la 12,5 la mia de locuitori. Tot marți, conform bilanțului anunțat de autorități, în Iași s-au înregistrat 658 de cazuri noi de COVID.IAȘUL va intra in LOCKDOWN? Propunerea primarului Mihai CHIRICĂ SUSȚINUTĂ de Managerul Spitalului de Boli Infecțioase - News Moldova

Propunerea e susținută și de Florin Roşu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iași, care a explicat ştiinţific agresivitatea acestui virus şi rapiditatea cu care se împrăştie. De asemenea, medicul spune că pentru ca numărul de cazuri să scadă vertiginos e nevoie de un lockdown, „de cel puțin două săptămâni”

Doctorul Florin Roșu: ”Am propus lockdown și obligativitatea vaccinării

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, a declarat marți ca nu numai in Iași, ci in Romania este necesar un nou lockdown.

Măsurile așa-zis restrictive, care de fapt fac parte din măsurile epidemiologice normale într-o asemenea situație. Nu mai târziu de acum o lună, eu am propus un lockdown de cel puțin două săptămâni, acest lockdown dublat de o obligativitatea vaccinării anumitor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele care activează în domeniul educațional și sigur, categoriile profesionale care intră în interacțiune cu aglomerații populaționale importante.”IAȘUL va intra in LOCKDOWN? Propunerea primarului Mihai CHIRICĂ SUSȚINUTĂ de Managerul Spitalului de Boli Infecțioase - News Moldova

După opinia medicului, in momentul de fata ne confruntăm cu o nouă tulpină mult mai agresiva care din cauza rapidității transmiterii, sistemul medical nu va putea sa facă față ratei de infectare.

Atâta timp cât populaţia nu va fi conştientă, că singura modalitate prin care putem combate pandemia este vaccinarea, aceasta fiind dublată de respectarea măsurilor de prevenţie. Şi sigur, un lockdown se impune în momentul de faţă. Aceasta este părerea mea. Nu vom putea trece peste acest moment”, a declarat Florin Roşu, şeful secţiei ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top