fbpx
Connect with us

Se ÎNCHIDE încă un CENTRU de PLASAMENT din Iaşi! Ce se va întâmpla cu copiii instituționalizați

Se ÎNCHIDE încă un CENTRU de PLASAMENT din Iaşi! Ce se va întâmpla cu copiii instituționalizați - News Moldova

Iasi

Se ÎNCHIDE încă un CENTRU de PLASAMENT din Iaşi! Ce se va întâmpla cu copiii instituționalizați

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi organizează licitaţie pentru servicii de verificare a documentaţiilor tehnice necesare şi pentru proiectul tehnic şi detalii de execuţie în cadrul proiectului „Închiderea Centrului Rezidenţial Bucium”

Conform descrierii contractului, este vorba despre servicii de verificare a documentaţiilor tehnice necesare în vederea obţinerii avizelor de securitate la incendiu/autorizaţiilor de construire respectiv a proiectelor tehnice şi a detaliilor de execuţie aferente lucrărilor de investiţii, plus proiect tehnic şi detalii de execuţie.

Autoritatea contractantă mai aduce la cunoştinţa celor interesaţi că criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut. Conform informaţiilor oferite de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași, această instituţie derulează patru proiecte, cu o valoare totală de 31 de milioane de lei, care vizează închiderea centrelor de plasament de tip vechi și crearea de alternative, astfel încât copiii și tinerii rezidenţi în aceste unităţi de protecţie socială să poată beneficia, în continuare, de cele mai bune condiții de trai. Centrele rezidențiale vechi, de dimensiuni mari, vor fi înlocuite cu case de tip familial, în care condițiile de trai vor fi asemenea celor dintr-o familie.

Conform informaţiilor oferite de reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi, la Bucium, în cadrul a două proiecte vor fi construite patru case de tip familial în comuna Miroslava. Imobilul în care funcționează acum sala de sport a centrului va fi reabilitat și modernizat, aici înființându-se un centru de zi. Valoarea totală a celor două contracte de finanțare este de 7,2 milioane de lei, termenul limită al acestora fiind luna februarie 2022.


Absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Al. I. Cuza Iaşi. Jurnalist News Moldova şi Monitorul de Neamţ şi Roman.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top