fbpx
Connect with us

Felix GUZGĂ, noul prefect al județului Iași

Felix GUZGĂ, noul prefect al județului Iași - News Moldova

Iasi

Felix GUZGĂ, noul prefect al județului Iași

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Decizia de eliberare din funcție a lui Bogdan Cojocaru a fost luată în cadrul ședinței de ieri a Guvernului. Totodată, o altă hotărâre adoptată în aceeași ședință îl numește pe Constantin-Felix Guzgă în funcția de prefect, el urmând să depună jurământul cel mai probabil astăzi

Guzgă a ocupat anterior funcția de director al Cancelariei prefectului.

Această schimbare este parte a unei rocade care se preconizează că va dura cel puțin două luni, până după alegerile locale. Bogdan Cojocaru, care este și președintele PSD Iași, a fost nevoit să renunțe la funcția de prefect pentru a candida la președinția Consiliului Județean, deoarece statutul de candidat și funcția de prefect sunt incompatibile conform legii.

Felix Guzgă, angajat la Instituția Prefectului din vara lui 2012, a primit sprijinul Biroului Politic Județean al PSD Iași, deși nu este membru al partidului. Anterior, el a lucrat în mass-media, fiind reporter la o publicație locală din Iași. Guzgă a revenit la Prefectură după ce Bogdan Cojocaru l-a numit în funcția de director al Cancelariei Prefectului în 2022.

Această schimbare este parte a unui proces mai amplu în care mai mulți prefecți din țară au renunțat la funcție pentru a se implica în campaniile electorale. În ședința de ieri a Guvernului au fost eliberați din funcție 25 de prefecți și subprefecți din țară, iar în Moldova, șase județe au trecut prin această schimbare.

În contextul acordului dintre PSD și PNL pentru guvernare, Prefectura Iași a revenit social-democraților, iar numirea unui prefect este prerogativa lor, în timp ce PNL deține cele două funcții de subprefecți.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top