fbpx
Connect with us

IMM Plus 2024: S-a publicat ordinul cu plafoanele

imm-plus-2024:-s-a-publicat-ordinul-cu-plafoanele

National

IMM Plus 2024: S-a publicat ordinul cu plafoanele

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


imm plus tn - Moldova Invest

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat vineri că Schema de ajutor de stat IMM Plus a devenit oficial operațională, referindu-se la reluarea programului anterior, IMM Invest Plus. Prin această schemă, microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din România pot accesa credite bancare cu dobânzi subvenționate și garanții de stat.

După ce Comisia Europeană a aprobat Schema de ajutor de stat IMM Plus, a fost publicat în Monitorul Oficial și Ordinul comun care stabilește plafoanele de garantare pe componente, regulile de gestionare a acestor plafoane, plata ajutoarelor de stat specifice fiecărei componente, precum și convențiile de garantare și plată a grantului și convențiile de implementare.

„Odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului comun, putem spune că schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operațională. Astfel, se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii mai cei 12,5 miliarde lei alocați de către Guvern să poată fi accesați de către antreprenori și autoritățile locale. Asigurăm accesul la finanțare al firmelor care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiții sau pentru continuarea activității, care pot aplica pentru garanții, dobânda și comisioanele fiind asigurate de către noi. Această măsură se adaugă pachetului de sprijin dedicat mediului de afaceri și stimulării economiei prin care oferim acces la finanțare pentru IMM-urile românești. Vorbim de setul de măsuri pe care Ministerul Finanțelor l-a inițiat în această primăvară, respectiv măsurile de subvenționare a diferenței de creștere a accizei la motorină, subvenționarea creșterii dobânzii ROBOR pentru cei care au accesat credite pentru IMM Invest și schema de granturi pentru investițiile de peste 50 de milioane de lei pentru crearea de locuri de muncă și capitalizarea mediului de business”, a afirmat Boloș.

În decurs de 7 zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a ordinului, instituțiile de credit sunt obligate să transmită F.N.G.C.I.M.M., F.G.C.R. sau F.R.C., în funcție de caz, cererile de înscriere în program și solicitările de alocare a plafoanelor de garantare în conformitate cu nivelul estimat al finanțărilor acordate până la 30 iunie 2024 inclusiv, în cadrul componentelor Programului IMM PLUS. De asem


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top