fbpx
Connect with us

650 de angajați din 49 de primării ieșene intră, de mâine, în GREVĂ! Care sunt principalele revendicări

650 de angajați din 49 de primării ieșene intră, de mâine, în GREVĂ! Care sunt principalele revendicări - News Moldova

Iasi

650 de angajați din 49 de primării ieșene intră, de mâine, în GREVĂ! Care sunt principalele revendicări

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mâine, în județul Iași, 650 de angajați din 49 de primării de comune vor participa la o grevă de avertisment, în intervalul 11-13. Angajații solicită actualizarea prevederilor Legii Salarizării, a cărei implementare a fost înghețată la nivelul din 2022, afectându-le drepturile salariale

Popricani se distinge cu 34 de angajați participanți, reprezentând aproape întregul personal administrativ local, urmată de Miroslava, unde aproximativ jumătate din angajați vor fi prezenți la protest. În contrast, la Tomești, doar un singur angajat al primăriei locale se va alătura acțiunii.

Acțiunea a fost planificată cu atenție de la sfârșitul anului trecut de către Federația Columna-SCOR (Sindicatul Național Solidaritatea Comunelor și Orașelor din România). Dan Cârlan, președintele sindicatului, a subliniat că angajații semnatari ai listei revendicărilor cer aplicarea integrală a Legii Salarizării, a cărei implementare este ținută la 70% din nivelul prevăzut de lege.

Pe lângă revendicările legate de salarizare, există și alte puncte pe lista de revendicări, cum ar fi reformarea sistemului de finanțare a administrației locale și protejarea funcționarului public în fața presiunilor politice. Toate aceste solicitări vor fi discutate în prima rundă de negocieri de la București, programată exact în timpul grevei de avertisment, miercuri, la ora 11. În cazul în care negocierile nu vor avea succes, se prevede declanșarea grevei generale în prima zi a săptămânii următoare.

Pagina de internet a Sindicatului SCOR indică un număr de 18 mii de membri în peste 3 mii de comune și orașe. Comunele din județul Iași care vor participa la greva de avertisment sunt afișate pe site-ul sindicatului, cu numărul de angajați participanți specificat pentru fiecare primărie.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top