fbpx
Connect with us

ALEGERI la UAIC! Șase candidați pentru fotoliul de RECTOR

ALEGERI la UAIC! Șase candidați pentru fotoliul de RECTOR - News Moldova

Iasi

ALEGERI la UAIC! Șase candidați pentru fotoliul de RECTOR

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Astăzi au loc cele mai disputate alegeri universitare din Iași. Șase candidați s-au înscris în cursa pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC)

Candidații pentru funcția de rector al UAIC, pentru mandatul 2024-2029, în ordinea înregistrării candidaturilor, sunt următorii:

1. Prof. univ. dr. Tudor Luchian – titular în cadrul Departamentului de Fizică al Facultății de Fizică.
2. Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – titular în cadrul Departamentului de Finanțe, Monedă și Administrație publică al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.
3. Prof. univ. dr. Gabriel Claudiu Mursa – titular în cadrul Departamentului de Economie și Relații Internaționale al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.
4. Prof. univ. dr. Tudorel Toader – titular în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept.
5. Conf. univ. dr. Adrian Muraru – titular în cadrul Departamentului de Filosofie al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice.
6. Prof. univ. dr. Liviu George Maha – titular în cadrul Departamentului de Economie și Relații Internaționale al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor.

Cu excepția actualului rector, Tudorel Toader, dintre cei enumerați, doar Adrian Muraru a mai candidat în 2016 pentru aceeași poziție.

Procesul electoral se desfășoară prin votul universal, direct și secret al cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul UAIC, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, și al reprezentanților studenților din Senatul universitar și din Consiliile facultăților.

Rezultatele alegerilor vor fi validate dacă la vot participă cel puțin 2/3 dintre persoanele cu drept de vot din universitate. În cazul în care niciun candidat nu obține majoritatea voturilor, se va organiza un nou tur de scrutin conform calendarului specificat. Mandatul de rector este de 5 ani, iar o persoană nu poate ocupa funcția pentru mai mult de două mandate. Procesul de desemnare a prorectorilor și decanilor va continua până în luna iunie.

Aceste alegeri sunt așteptate să influențeze viitorul academic al UAIC, iar comunitatea universitară urmărește cu interes evoluțiile acestei competiții complexe.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top