fbpx
Connect with us

Consiliul Județean Suceava continuă și în acest an să sprijine aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim în Suceava în Sâmbăta Paștelui

Consiliul Județean Suceava continuă și în acest an să sprijine aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim în Suceava în Sâmbăta Paștelui - News Moldova

Suceava

Consiliul Județean Suceava continuă și în acest an să sprijine aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim în Suceava în Sâmbăta Paștelui

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat, astăzi, 4 aprilie 2023, că și în acest an instituția pe care o conduce va participa la aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim la Suceava în Sâmbăta Paștelui prin intermediul Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare”

Potrivit declarației președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în acest an, aeroportul internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava va fi implicat, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim în Sâmbăta Paștelui. Flutur a menționat că, fel ca și în anii anteriori, o delegație de la arhiepiscopie va pleca cu un avion privat pentru aducerea Luminii Sfinte.

Consiliul Județean Suceava s-a implicat în organizarea evenimentului de aducere a Luminii Sfinte la Suceava încă din anul 2009, acesta fiind inclus în Programul „Paștele în Bucovina”, conform unei rememorări făcute de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În acest an, programul a debutat cu Festivalul „Buna Vestire” de la Fundu Moldovei la data de 26 martie și include mai multe acțiuni organizate de primării, cum ar fi Festivalul Produselor Tradiționale de Post de la Adâncata, Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești și un târg de Paști la Moldovița, precum și alte evenimente organizate în toate zonele județului Suceava.

Gheorghe Flutur a comunicat că în data de 16 aprilie, în ziua de Paște, va avea loc un eveniment special la Muzeul Satului Bucovinean. La ora 12:00, se va ține o slujbă la biserica din cadrul muzeului, urmată de un concert de toacă, coruri și clopotele Bucovinei.

În plus, maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara „10 Prăjini” vor susține un concert de tobe și toacă. Gheorghe Flutur a invitat atât locuitorii Sucevei, cât și turiștii să participe la acest eveniment, afirmând că Suceava devine un pol de atracție deosebit în această perioadă a anului, cu evenimente care promovează turismul cultural și religios.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top