fbpx
Connect with us

12 persoane din Iași, inclusiv 4 MINORI, reținute într-un dosar de trafic de DROGURI

12 persoane din Iași, inclusiv 4 MINORI, reținute într-un dosar de trafic de DROGURI - News Moldova

Iasi

12 persoane din Iași, inclusiv 4 MINORI, reținute într-un dosar de trafic de DROGURI

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Procurorii Serviciului Teritorial Iași al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au reținut un număr de 12 persoane, dintre care patru sunt minori, într-un amplu dosar de trafic de droguri, conform unui comunicat de presă transmis vineri de către DIICOT

Reținerea a avut loc în urma a 24 de percheziții domiciliare desfășurate în județele Iași și Cluj, coordonate de către procurorii de criminalitate organizată împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

Potrivit comunicatului, anchetatorii au dezvăluit că începând cu anul 2023, în municipiul Iași a fost activă o rețea de distribuție de droguri și substanțe psihoactive. Un inculpat, recidivist și condamnat anterior pentru fapte similare, a avut rolul de lider în această rețea. Acesta s-a aprovizionat cu droguri de mare risc, precum cristal (3-CMC), dar și cu canabis și ketamină, de la diferiți furnizori, în special din municipiul Cluj-Napoca. Ulterior, drogurile au fost comercializate preponderent către adolescenți, mulți dintre aceștia fiind elevi la instituții de învățământ din Iași.

Conform sursei citate, liderul rețelei a distribuit și comercializat droguri de mare risc la evenimente muzicale organizate într-un local public, pe care l-a închiriat în anul 2023.

În cadrul perchezițiilor, au fost găsite și ridicate aproximativ două kilograme de substanțe de tip cristal, precum și sume în valoare de 57.000 lei și 5.600 euro, un pistol cu gaz, o macetă, un pistol cu bile, 32 de telefoane mobile și alte mijloace de probă.

Cele 12 persoane reținute urmează să fie prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top