fbpx
Connect with us

TOMEȘTIUL, în sărbătoare! Primarul TIMOFTE: ”A fost un an bun, în ciuda dificultăților”

TOMEȘTIUL, în sărbătoare! Primarul TIMOFTE: ”A fost un an bun, în ciuda dificultăților” - News Moldova

Iasi

TOMEȘTIUL, în sărbătoare! Primarul TIMOFTE: ”A fost un an bun, în ciuda dificultăților”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


”O comunitate fără educație, fără cultură, religie și sport e o comunitate fără viață”! Aceasta este convingerea primarului comunei Tomești, ȘTEFAN TIMOFTE.

La ceas de sărbătoare, în ziua de 8 septembrie, când cei peste 11.000 de fii ai Tomeștiului își cinstesc locurile natale cu prilejul hramului  din ziua Nașterii Maicii Domnului, primarul ȘTEFAN TIMOFTE, a găsit un bun prilej de a face un mic bilanț al realizărilor de peste an, care, iată, dau motiv de bucurie localnicilor.

În zi de sărbătoare, tomeștenii s-au bucurat de finalizarea a patru investiții de suflet, după cum spune primarul ȘTEFAN TIMOFTE

”Inaugurăm astăzi, 8 septembrie 2022, patru obiective, obiective de suflet. Nu că acestea ar fi singurele investiții de anul acesta, dar ele sunt cele mai de suflet, ca să spun așa. Este vorba despre inaugurarea Dispensarului de la Goruni, vom inaugura reabilitarea și modernizarea centrului de zi, acolo unde mănâncă 25 de copii, care provin din familii nevoiașe, din comuna Tomești, apoi vom inagura o alee pe care am numit-o noi ”Aleea D.D. Pătrășcanu”. Am realizat această alee care este destinată mașinilor cu care sunt aduși copii la școală sau grădiniță, ca să nu se mai creeze acolo ambuteiaje sau, Doamne ferește, vreun accident.

Și nu în ultimul rând, dezvelim bustul lui Alexandru Ioan Cuza din Parcul Unirii din comuna Tomești, care este amplasat în spatele sălii de sport, acolo unde va fi construită și Casa de Cultură. În același timp, tot azi, vom semna și contractul ”predare de amplasament, extindere de gaz în tot satul Goruni”. Este o investiție de aproape 2 milioane de lei, este o finanțare de la E-On gaz și cofinanțare de la Primăria Tomești. Lucrăm la acest proiect de peste 3 ani de zile”, a spus primarul ȘTEFAN TIMOFTE. 

”Este un an bun pentru noi, chiar dacă este un an greu”

TOMEȘTIUL, în sărbătoare! Primarul TIMOFTE: ”A fost un an bun, în ciuda dificultăților” - News Moldova

”Este un an dificil, secetos, cu probleme, cu războiul de la granița țării, cu pandemia… Dar chiar vreau să spun că noi, la Tomești, am reușit cele mai multe investiții anul acesta, bineînțeles, începute de anul trecut. Am asfaltat 10,5 km, am realizat câțiva kilometri de canalizare, lucrăm în continuare la extindere de canalizare și apă în zonele neacoperite. Mai construim un trotuar care merge spre Țuțora, trece pe lângă Biserica cu Hramul Ștefan cel Mare și Sfânt. Am mai avut niște reabilitări prin cartier, așa cum spuneam, și extinderi de gaz. Este un an bun pentru noi, chiar dacă este un an greu. Aceste investiții vin și din anii din trecut, din proiecte depuse în anii anteriori”, a spus primarul ȘTEFAN TIMOFTE.  

”Vreau să stimulez cumva tinerii din comuna noastră, să știe că se poate, că trebuie să reușească în viață”

TOMEȘTIUL, în sărbătoare! Primarul TIMOFTE: ”A fost un an bun, în ciuda dificultăților” - News Moldova

”La mulți ani tuturor, sănătate, putere de muncă. Și pentru că a început acum și anul școlar, doresc tuturor copiilor succes și să ajungă cât mai sus. Noi am investit în educație. Pe primul loc, din punctul meu de vedere, la Tomești este Educația. De fapt, am un motto, care îmi place să spun că îmi aparține: ”o comunitate fără educație, fără cultură, religie și sport este o comunitate fără viață”. Iar la Tomești, Educația are un loc principal, aici școlile și grădinițele sunt la standarde europene, iar copiii au toate condițiile pentru a veni la școală cu drag, cu curaj, ca să se autodepășească de pe o zi pe alta.

Vreau să fac o precizare cu privire la acest lucru: am fost impresionat la începerea anului școlar, că am văzut un preot care a participat la slujbele din satele Chicirea și Goruni, dar nu îl cunoșteam foarte bine. Am înțeles că este un tânăr din satul Goruni, un tânăr care, din punctul meu de vedere, a ajuns pe o traptă de sus, diacon la Mănăstirea din Cahul, adică este mâna dreaptă a episcopului de acolo și chiar astăzi îi vom înmâna diploma de cetățean de onoare. Vreau să stimulez cumva tinerii din satul Goruni, că se poate, că un om de aici, din Goruni a reușit în viață, dovadă că dacă vrei, se poate”, a spus primarul comunei Miroslava, ȘTEFAN TIMOFTE. 

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Iasi

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top