fbpx
Connect with us

Angajați ai Prefecturii Neamț și ai Primăriei Dumbrava Roșie, REȚINUȚI pentru acte de CORUPȚIE

Angajați ai Prefecturii Neamț și ai Primăriei Dumbrava Roșie, REȚINUȚI pentru acte de CORUPȚIE - News Moldova

Neamt

Angajați ai Prefecturii Neamț și ai Primăriei Dumbrava Roșie, REȚINUȚI pentru acte de CORUPȚIE

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


O anchetă desfășurată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a scos la iveală o rețea de corupție în care sunt implicati angajați ai Prefecturii Neamț și ai Primăriei Dumbrava Roșie

Într-un comunicat de presă recent, procurorii au prezentat în detaliu acuzațiile și măsurile luate împotriva celor implicați.

Conform comunicatului, investigațiile vizează procedurile de reconstituire a drepturilor de proprietate asupra terenurilor în județ. Între octombrie 2023 și ianuarie 2024, un număr de patru persoane au fost reținute în total, dintre care două au fost plasate în arest preventiv.

În centrul acestei rețele de corupție se află I.V., funcționar la Instituția Prefectului Județului Neamț. Potrivit procurorilor, I.V. este acuzată că a cerut și primit o sumă de 1.500 de lei de la un suspect, în contextul unei cereri de reconstituire a proprietății la Primăria Dumbrava Roșie. Alte acuzații gravitează în jurul implicării lui I.C., membră a Comisiei locale de fond funciar Dumbrava Roșie, care a fost acuzată că a acceptat 1.000 de lei pentru facilitarea obținerii unui titlu de proprietate.

Rețeaua de corupție a fost destructurată când autoritățile au intervenit, reținându-i pe cei implicați. Ambele inculpate, I.C. și I.V., au fost reținute pentru 24 de ore pe 12 martie 2024, iar în ziua următoare, autoritățile judiciare au solicitat arestarea lor preventivă pentru 30 de zile. De asemenea, R.M.R., implicată în același scandal, a fost supusă controlului judiciar pentru 60 de zile.

Ancheta nu se oprește aici. S-a constatat că M.V., suspectat de instigare la dare de mită, ar fi influențat transmiterea sumei de 1.500 de lei către I.V., implicându-se astfel și el în acest caz de corupție. M.V. a fost de asemenea reținut pe 13 martie 2024 pentru investigații suplimentare.

Procurorii au subliniat că aceste acțiuni fac parte din eforturile lor constante de a combate corupția și de a asigura respectarea legii. Este important de reținut că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal menite să asigure buna desfășurare a justiției, respectând în același timp principiul prezumției de nevinovăție, până la dovedirea contrară în fața instanței.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamt

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top