fbpx
Connect with us

Republica Moldova a desemnat un nou ambasador în Elveția și la ONU

Republica Moldova a desemnat un nou ambasador în Elveția și la ONU - News Moldova

Republica Moldova

Republica Moldova a desemnat un nou ambasador în Elveția și la ONU

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Vladimir Cuc va reprezenta Republica Moldova în Confederația Elvețiană și la Oficiul ONU din Geneva

Republica Moldova își pregătește drumul diplomatic către Confederația Elvețiană, iar cel care a preluat funcția de ambasador este Vladimir Cuc. Acesta va deveni, de asemenea, reprezentantul permanent al țării la Oficiul Națiunilor Unite din Geneva, o mișcare care marchează o etapă importantă în relațiile externe ale Republicii Moldova.

Decizia a fost aprobată de membrii Comisiei parlamentare politice externe și integrare europeană. Cuc, un specialist în relații internaționale, cu o vastă experiență în domeniul diplomatic, își va aduce expertiza și cunoștințele în slujba țării.

Absolvent al Facultății de Relații Internaționale și cu o diplomă de master în același domeniu, Cuc și-a construit o carieră solidă începând din anul 2004, când a intrat în Ministerul Afacerilor Externe. Aici, el a activat în diverse subdiviziuni, gestionând cooperarea cu organizații internaționale importante precum OSCE și contribuind la consolidarea dialogului politic dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

În perioada 2021-prezent, Vladimir Cuc a deținut funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, unde și-a adus contribuția la dezvoltarea și implementarea politicii externe a țării.

Conform procedurilor stabilite de Legea cu privire la serviciul diplomatic, propunerile pentru numirea în funcția de ambasador sunt supuse consultării Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în colaborare cu Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului. Astfel, numirea lui Vladimir Cuc în această funcție este rezultatul unei evaluări riguroase și a unei decizii colective fundamentate.

Cu o vastă expertiză diplomatică și o înțelegere profundă a relațiilor internaționale, Vladimir Cuc se pregătește să-și asume responsabilitățile în noua sa misiune, reprezentând cu demnitate și profesionalism interesele Republicii Moldova în Elveția și la nivelul Națiunilor Unite.


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Republica Moldova

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top