fbpx
Connect with us

VIDEO | IMPORTANT pentru pasionații de SKI! VEZI care e starea PÂRTIILOR din BUCOVINA

Social

VIDEO | IMPORTANT pentru pasionații de SKI! VEZI care e starea PÂRTIILOR din BUCOVINA


Sportul de iarnă în acest an, nu poate fi practicat la maxim, motivul este reprezentat de restricţiile epidemiologice și desigur, lipsa zăpezii. Însă, nici aceste aspecte nu reprezintă un obstacol suficient pentru pasionații de ski.

Cele mai importante avantaje ale sporturilor pe care le poţi practica iarna este acela că îți protejează inima şi ajută la prevenirea bolile cardiovasculare prin simpla prezenţă a zăpezii, care te face să depui mai mult efort.

Un studiu realizat de Fundaţia Canadiană pentru Inimă şi Prevenirea Atacului de Cord, a arătat că orice sport practicat iarna, reduce riscul bolilor de inimă sau a infarctului.

Pârtia Cârlibaba

Pârtia are o lungime de 1100 m, diferența de nivel de 207 m și grad de dificultate mediu. Pârtia beneficiază de teleschi cu capacitate de 410 persoane/ora.

News Moldova îți recomandă și ...   Citită trei zile la rând, rugăciunea Sfintei Cruci îndepărtează orice rău din casă!

,,Starea pârtiei este bună, spre foarte bună în momentul de față. Lucrăm cu tunurile de zăpadă, așteptăm mâine sau poimâine să le dăm tare, că se anunță temperaturi negative. Doar că nu e în toată lațimea ei, cum am fost obișnuiți. E un pic mai îngustă, are în jur de 40 de metri, tot e lată, dar nu cum am fost obișnuiți. În timpul săptămânii e destul de slăbuț, adică, avem în jur de 50  de persoane pe zi, nu-i foarte aglomerat. În schimb, în weekend, e destul de mare aglomerația.”, a afirmat Gabriel Bujor, administratorul pârtiei Cârlibaba.

Pârtia ,,Șoimul”, Gura Humorului

Pârtia are o lungime de 1.478 m, diferența de nivel – 285 m. De asemenea, are și un telescaun în lungime de 1.332 m respectiv 5 tunuri de zăpadă. Pârtia este dotată și cu o maşină de bătut zăpada, parcare amenajată la baza pârtiei și instalație pentru nocturna.

,,Pârtia momentan nu funcționează, numai telescaunul. Pârtia nu funcționează, pentru că nu avem zăpada, poate de acum s-a face zăpadă. Probabil săptămâna asta vom da drumul la tunuri, nu știu exact. Dacă pornim tunurile, ne trebuie la 10 zile, până se face pârtia pentru schi. ”, a declarat Macovei Mihai hocheist.

Pârtia Pojorâta

Partia Pojorata deține două secțiuni de traseu: prima de 850 metri, care reprezintă dificultate ușoară, a doua secțiune are o lungime de 600m – medie, cu instalație de cablu Teleski. Ski- Bullcart- săniuș.

News Moldova îți recomandă și ...   Citită trei zile la rând, rugăciunea Sfintei Cruci îndepărtează orice rău din casă!

,,Pârtia este deschisă doar pentru săniuș. Este un flux de turiști, în momentul în când este zăpadă, pentru zăpadă și săniuș în principal”, Dan Spătaru, administratorul pârtiei Pojorâta.

Din păcate, Pârtia Mestecăniş în acest an și-a închis porțile pentru vizitatori. Domeniul schiabil este pus în vânzare.

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top